KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Ekim 2022 12:24

KODA'dan Kuva-yı Milliye Konseri

KODA'dan Kuva-yı Milliye Konseri
Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlamaları kapsamında muhteşem bir konsere imza attı. Kuva-yi Milliye'nin insan manzaraları temalı konser, Karşıyakalılar tarafından ayakta alkışlandı.

 

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserde Murat Cem Orhan, Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye Destanı’nda bulunan insan karakterlerini anlattı.

 

 

Bariton Umut Kosman, Vokal Evrim Özkaynak, Anlatıcı Özgür Özaslan, Viyolonsel Burak Ayrancı’nın bir araya geldiği konserde klarnette Arda Serindağ, ses tasarımında ise Cem Ergunoğlu yer aldı. 

 

 

Müzisyen Murat Cem Orhan, “İnanıyoruz ki bizlerin, bugün burada var olmasını sağlayan o Kuva-yı Milliye ruhu bugün de yaşamalı. Tam da bu sebeple Nazım Hikmet’in olağan üstü eseri olan Kuva-yı Milliye Destanı'nı okurken bir yolculuk başlattık. Nutuk’un sırasıyla savaşı bizlere aktarıyor. İnsanları bu kahramanlık hikayesinin içine gizliyor. Bizler de (müzik diliyle anlatmaya çabalamalıyız) dedik. KODA günlerdir canla başla çalıştı. Onlara çok teşekkür ederiz. Dinleyeceğiniz eserde kimler yok ki. Biz bu salonda kendi dilimizde özgürce müzik yapabiliyor ve sizlere dinletebiliyorsak, Cumhuriyeti bizlere kazandıran hayatlarını ortaya koyanların anısına bir teşekkür olarak algılayın” dedi.

 

 

 

BAŞKAN TUGAY: "MİNNETTARIZ"

 

 

Konser sonunda sahne alan tüm sanatçılara teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Bu değerli eseri bizlere dinlettiğiniz için Karşıyaka Belediyesi Başkanı olarak Karşıyaka halkı adına sizlere teşekkür ediyorum. Nazım’ın bu muhteşem Kuva-yı Milliye Destanı üzerine yapmış olduğunuz eserlerde ortaya koyduğunuz performansla bizleri, Afyon’a, Eskişehir’e, Antep’e, Ege’ye götürdünüz. O duyguyu gerçekten çok güzel bir şekilde yaşattınız. Yüreğimizde hissettirdiniz. Mükemmelsiniz, olağanüstüsünüz. Sizlere çok ama çok teşekkür ederiz. Bizim gururumuz olan KODA’ya eşlik ettiniz. Bize Cumhuriyet’i armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız” dedi.