KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 06 Aralık 2023 19:20

Kızılay'dan Urla'da Sandıktan Podyuma

Kızılay'dan Urla'da Sandıktan Podyuma
Türk Kızılayı Urla Şubesi, "Sandığımdan Podyuma Engelsiz Defilesi"ni,  bu yıl, canlı müzik eşliğinde, Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

 

MUSTAFA OĞUZ / URLA      

 


1 Aralık Cuma akşamı "Sandığımdan Podyuma Engelsiz Defilesi"nde, "Hayat Sevince Güzel" temalı "Engelsiz Koro" da  Yeşilçam Film Şarkılarını Urla Belediyesi Konservatuarı şefi Sevil Şimşek yönetiminde seslendirdi.

 

 


Cumhuriyetin 100.yıl etkinlikleri kapsamında, "Cumhuriyetin Kazanımları Oratoryosu", 'engelsiz yürekler' tarafından sunuldu.

 

 


Etkinliğe, Urla Kaymakamı-Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet ve Eşi Elif Gözlet, İzmir Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülnur Metin ve Eşi Prof Dr Cengiz Metin, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Şükran Tümer Türk, Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ve Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Acun, İl Kadın Kolları Başkanı Gonca Aslan, İl Engelsiz Başkanı Mekiye Uludag, AK Parti Urla ilçe Bakanı Ömer Tiryaki, Türk Kızılayı Gaziemir Şube Başkanı Davut Dinçer, Türk Kızılayı Ege Bölge  Afet ve Lojistik  Merkezi Müdürü Murat Cebeci, Urla Halk Eğitim  Merkezi Müdürü Ergun Dur, muhtarlar, STK temsilcileri ve Urlalıların katılımıyla ile gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR

 

 

 

 

Kızılay Urla Şubesi adına konuşan Nurgül Saltık, "Etkinliğin sunumunu gerçekleştiren Psikolog Zuhal Koçkara, ünlü kuaför Harun Cici'ye defileye katılan (Engelsiz Yürekler)in saçlarını yaptığı için, gönüllülerden oluşan muzisyenlerimize defilede canlı müzik yaptıkları için teşekkür ederiz. Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine, çocuklarımıza eşlik ettikleri ve renk kattıkları için, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine (Levanten Kızları) konulu sunumları için minnettarız" dedi. 

 

 

 

 

Gecede ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yıl orotoryosunu hazırlayan Öğretmen Müzehher Büyükarda'ya kıyafetlerin tasarımı; anneler ile birlikte dikimini yapan Eğitmen Aynur Unsel ve emeği geçen tüm gönüllü Kadın Kolları Başkanı Gürsel Ünal ve ekibine Engelsiz, Gönüllüler Urla Başkanı Semra Yıldız ve ekibine şükran plaketi sunuldu.

 

 

 

Engellerin zihinlerde yıkıldığı güzel günlerde buluşmak umuduyla vedalaşıldı