GÜNDEM Haber Girişi : 25 Nisan 2023 10:43

Kızılay Bursa'dan Ramazan desteği

Kızılay Bursa'dan Ramazan desteği
Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, Ramazan ayı boyunca hem Bursa’da da hem de kardeş şehir olan Hatay’da ihtiyaç sahiplerine ve depremzedelere milyonlarca nakdi yardım ulaştırdı.  

 

Ramazan ayı boyunca hem ihtiyaç sahiplerinin hem de afetzedelerin yaralarını sarmaya çalışan Merkez, Bursa’da 4 bin 145 ihtiyaç sahibi ve 1.875 afetzedeye, kardeş şehir Hatay’da ise 1.341 afetzedeye 1.000’er lira nakdi yardımda bulundu.

 

 

Genel Merkez kaynaklarıyla; Bursa’da şube ve temsilciliklerin bulunduğu 10 ilçede 3 bin 264 ihtiyaç sahibi ve diğer ilçelerde yaşayan 562 ihtiyaç sahibine nakdi yardım yapan Türk Kızılay Bursa Şubesi, 319 ihtiyaç sahibine ise 1.000’er lira tutarında gıda yardımı yaptı.

 

 

Kahramanmaraş merkezli deprem kapsamında Bursa’ya tahliye edilen afetzedelerinde her zaman yanında olan Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, Genel Merkez kaynaklarıyla; Bursa’nın 17 ilçesinde yaşayan 1.362 depremzedeye 1000’er lira nakdi yardımda bulundu. Bursa’daki yardımların toplam tutarı 8 milyon 685 bin TL’yi buldu.

 

 

BURSA ŞUBESİ’NDEN 1.362.000 LİRA YARDIM

 

 

Genel Merkez kaynaklarının dışında Türk Kızılay Bursa İl Merkezi imkanlarıyla Bursa’ya tahliye edilen 475 afetzedeye, Hatay’daki 783 afetzedeye ve Hatay’a bağlı Hassa ilçesindeki 558 afetzedeye 1.000’er lira olmak üzere toplam bin 816 lira nakdi yardım yapıldı. Genel Merkez kaynakları ve Bursa İl Merkezi imkanlarıyla toplamda, 10 milyon 501 bin liralık yardımda bulundu.

 

 

HATAY’DA GÜNLÜK 12.000 KİŞİYE YEMEK VERİLDİ

 

 

Kızılay Bursa İl Merkezi, Ramazan ayı boyunca Hatay'daki sahra mutfağında ve sahra fırınında günlük ortalama 12.000 kişiye yemek ve ekmek üretti. Bağış Kabul ve Yardım Dağıtım Merkezi aracılığıyla Ramazan Ayı boyunca 1.665 kişiye gıda, bayramlık kıyafet, adak eti, zeytin, un ve konserve yardımında bulunan Merkez, Dünya Yetimler Günü’nde 300 kişilik iftar programı düzenlerken, Bosna Hersek’te ise 600 kişinin katılımı ile iftar organize etti. 

 

 

BAŞKAN TUTANÇ’TAN BAĞIŞ ÇAĞRISI

 

 

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, yardımların süreceğini ifade ederek, “Kızılay, yılın 12 ayı ihtiyaç sahiplerine ulaşan ve onların ihtiyaçlarını gideren büyük bir kurumdur. Ramazan ayında bağışçılarımızın desteği, personellerimizin ve gönüllülerimizin gayreti ile birçok ihtiyaç sahibi ve afetzede vatandaşımıza ulaştık. Yeni yardımların yerine ulaşması, ihtiyaç sahiplerinin yaralarının sarılması için bağışçılarımızın yardımlarını bekliyoruz. Bu iyilik harekatının büyümesine vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.