POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 15 Kasım 2021 18:30 Haber Girişi : 16 Kasım 2021 06:48

Kırkpınar: Başarılı olamayacaklar

 Kırkpınar: Başarılı olamayacaklar

İYİ Parti Buca İlçe Teşkilatı’nın yeni üye kaydetmek için Şirinyer Migros8Tansaş) önünde kurduğu standa, kimliği belirsiz iki kişi tarafından küfürlü ve fiziki saldırıda bulunuldu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Korku iklimi yaratarak bundan medet umacaklarını zannediyorlar. Ama başarılı olamayacaklar” dedi.

Olay, bu akşam üstü saat 16.30 sıralarında Buca Şirinyer’de meydana geldi. İYİ Parti Buca İlçe Teşkilatı’nın yeni üye kaydetmek için kurduğu standa birkaç dakika aralıklarla iki kişi tarafından saldırıda bulunuldu. İddiaya göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e küfür edip, bir kadın partilinin kolunu büküp standı tekmeleyen kimliği belirsiz kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Bu şüpheliden birkaç dakika önce de benzer şekilde gelip standın önündekilere küfür eden kimliği belirsiz kişi ise kaçtı.

Saldırıya ilişkin cep telefonu görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ”Bugün, Buca İlçe teşkilatımızın kadın yöneticileri, kurdukları üye kayıt standında, iki şehir eşkıyasının küfürleri ve saldırılarına maruz kalmıştır. Güvenlik güçleri olaya müdahale etmişlerdir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun son zamanlarda partimize gösterilen ilgi bazı çevreleri rahatsız etmiş olabilir ama biz bilgiğimiz yoldan asla vaz geçmeyeceğiz ve halkımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz dedi.

CHP Buca İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada Millet ittifakı ortağımız İYİ Parti standına yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz. Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.