KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 14 Mayıs 2021 15:24

KEMALPAŞA'NIN TAŞLARA YAZILAN TARİHİ KİTAPLAŞTI

KEMALPAŞA'NIN TAŞLARA YAZILAN TARİHİ KİTAPLAŞTI

KEMALPAŞA'NIN TAŞLARA YAZILAN TARİHİ KİTAPLAŞTI

Kemalpaşa’da mezar taşlarını inceleyen araştırmacılar, Kemalpaşa Belediyesi aracılığıyla yayımlanan ‘Tarihi Mezar Taşları’ isimli kitabı okuyucuların beğenisine sundu

Tarihi Mezar Taşları isimli kitap, 2021 yılı Nisan ayında Kemalpaşa Belediyesi’nin destekleriyle basılarak okuyucuların beğenisine sunuldu. Tarihi Mezar Taşları kitabı; Rahim Sağ, İlker Mümin Çağlar, Hasancan Eralaca, Mustafa Altınbaş’ın emekleriyle hazırlandı. Kitabın editörlüğünü ise Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Muzaffer Tepekaya üstlendi. 34x25 santimetre boyutunda, yaklaşık 4 kilogram ağırlığındaki Kemalpaşa Belediyesi Kültür Yayınları’nın ilki olarak 768 sayfa yayımlandı.

32 MEZARLIKTA ÇALIŞMA

Kemalpaşa tarihine ışık tutan kitabın alan çalışması, 2018 yılının Ekim ayında Kemalpaşa merkez ilçesi ve mahallelerindeki mezarlıklarda başladı. Kent Tarihçisi ve Edebiyat Öğretmeni Rahim Sağ’ın paylaştığı bilgilere göre, ilk etapta 500 adet basılan kitabın çalışması, bölgedeki bilgi sahibi kişilerin danışmanlığında ve gözetiminde gerçekleştirildi.

BAŞKAN KARAKAYALI VE COŞKUN’A TEŞEKKÜR

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’yı makamında ziyaret eden Rahim Sağ, “Kitabımızın basılmasında emeği geçen başta Kemalpaşa Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Karakayalı’ya ve Kültür Müdürü Pelin Gören’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde kaybının üzüntüsünü yaşadığımız Ramazan Coşkun’un da kitabımızda çok ama çok büyük bir emeği vardı, kendisini minnetle anıyoruz. Kültüre yatırım yapmak gerçekten çok ama çok önemli. Mezar taşlarının da maddi değerinden ziyade manevi değeri çok büyük. Kemalpaşa tarihine çok güzel sahip çıkmış, bunun herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.