ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 14 Ekim 2022 10:00

Karşıyaka'nın çevre duyarlılığında 'pili bitmeyenleri'!

Karşıyaka'nın çevre duyarlılığında 'pili bitmeyenleri'!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçedeki okullarda eğitim gören ve atık pil toplama kampanyasında dereceye giren öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

 

Dünya Çevre Günü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğinde düzenlenen 25. Atık Pil Toplama Kampanyası’nın ilgili kategorisinde dereceye giren öğrenciler ödüllerini Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan aldı. Başkan Tugay ayrıca öğrencilere teşekkür belgesi de takdim etti.

 

 

 

 

 

KİLOLARCA PİL TOPLANDI

 

 

 

 

“Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir  dünya bırakma” hedefi doğrultusunda sürdürülen atık pil toplama kampanyasında; Karşıyaka Anaokulu 1022 kilogram, Özel Bostanlı Palmiye Anaokulu 600 kilogram, Selçuk Yaşar Ortaokulu 300 kilogram, Özel Doğa Koleji Mavişehir 2 Kampüs 130 kilogram, Şehit Astsubay Hilmi Öz İlkokulu 123 kilogram, Atakent Aysel Salih Baysak Anaokulu 100 kilogram, Nezahat Ertan Anaokulu 50 kilogram ve Toki Karşıyaka Belediyesi İlkokulu 50 kilogram atık pil toplayarak dereceye girdi. Dereceye giren ilk üç okula robotik set diğer okullara da top seti hediye edildi.

 

 

 

 

“ÖNEMLİ BİR DUYARLILIK ÖRNEĞİ”

 

 

 

 

Başkan Tugay, öğrencilerle yaptığı konuşmada doğa ve çevrenin korunması gerektiğini vurgulayarak, atık pil toplamanın da bu konudaki önemini anlattı.

 

 

 

Gösterdikleri duyarlılık nedeniyle öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür eden Başkan Tugay, şöyle konuştu:

 

 

“Çok güzel bir vesile ile bir araya geldik. Sizler önemli bir duyarlılık örneği gösterip pil toplama kampanyasında başarılı oldunuz. Ayrıca Karşıyaka, bu kampanyada en fazla atık pil toplayan ilçe olmuştu; bu sizlerin, hepimizin başarısı. Pil dışında dünyamızı korumamız gereken, çevremize zarar veren başka maddeler de var. Bunlardan birisi de plastikler, bu plastikler kullanıldıkça mikroplastiklere dönüşüyor. Bunların anne sütüne kadar geçtiğine dair araştırmalar var. Sizden bu konuda da aynı duyarlılığı göstermenizi, plastik kullanımından kaçınmanızı rica ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum, çevre konusunda gösterdikleri duyarlılıkla yaşıtlarına hatta yetişkinlerine örnek olan çocuklarımızla gurur duyuyorum.”