POLİTİKA Haber Girişi : 04 Mart 2024 21:30

Karaburun’da okullar, siyasi propagandanın adresi oldu

Karaburun’da okullar, siyasi propagandanın adresi oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üç günlük İzmir ziyaretlerinde, partilisi belediye başkan adaylarını okula sokmadı, Cumhur İttifakı Karaburun Adayı Eyüp Kaykaç ise aynı saatlerde propaganda için okuldan çıkmadı.

 

 

Cumhur İttifakı İzmir Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, sosyal medya hesabından okulları ziyaretinde, çektirdiği propaganda fotoğraflarını da paylaşmaktan imtina etmedi. 

 

 

 

 

Karaburun'da geriye dönük son 1,5 yılda Kaymakam olarak görev yapmasıyla tanınan Aday Kaykaç’ın hem YSK kararlarını hem de KVK Kanunu’nu ihlal eden bu tavrının, ‘siyaset acemiliği’ yönüyle Kaymakamlıktan kalma bir eski alışkanlık mı, yoksa kendi Bakanına ve saha çalışmalarında “AK partili değilim” dediği için aralarında soğuk rüzgarlar estiği iddia edilen kendi partisi teşkilatı mensuplarına yönelik bir tepki olup olmadığı merak konusu.  

 

 

 

 

Cumhur İttifakı’nın İzmir Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, ilçenin bir buçuk yıl kaymakamlığını yapmış bir kamu idarecisi olarak siyasetle devletin kamu hizmeti verdiği alanları ‘propaganda alanı’ olarak kullanma konusunda en hassas davranması gereken isimken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in İzmir programları olduğu zaman diliminde ilçedeki okullarda propaganda siyasi tanıtım faaliyeti yaparak bir yanlışa imza attı.

 

 

 

 

Aday Kaykaç’ın, özellikle Bakan Tekin’in İzmir ziyaretine denk gelen “Karaburun Kazansın” mesajının yer aldığı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu (KVKK) ihlal eden sosyal medya paylaşımlarına da yansıyan okul ziyaretlerinde, sınıf kapılarında çocuklara selam verdiği, top imzaladığı, “En iyi başkan Eyüp Kaykaç” şeklinde el yazısıyla öğrencilere ‘yazdırılan’ kağıtlarla görülüyor. İzmir Karaburun’daki okullarda gezen Cumhur İttifakı İzmir Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç’ın, ana sınıf düzeyinden daha üst kademelere öğrencilerle ve öğretmenlerle birebir görüştüğü de görülüyor.

 

 

 

 

YSK KARARLARINA AYKIRI

 

 

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne ilişkin belirlediği propaganda serbestliği ve seçim yasaklarına ilişkin 20 Aralık 2023’te Resmi Gazetede yayınlanan kararlarını ihlal niteliğinde. YSK yasak kararı gereğince, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ve tesislerde, askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamıyor.

 

 

 

 

Cumhur İttifakı Karaburun Adayı Eyüp Kaykaç’ın okuldan paylaşımlarını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, 29 Şubat ve 2 Mart tarihleri arasında üç gün boyunca kamp kurduğu İzmir’de “Gerçek Belediyecilik” ve “AK Parti’ye destek” mesajını verdiği çok sayıda programa katıldığı zaman dilimine denk getirmesi dikkat çekici.

 

 

 

 

 

 

OKUL PAYLAŞIMLARI, BİR TEPKİNİN İFADESİ Mİ?

 

 

 

Bakan Yusuf Tekin’in Kent merkezinde, ittifak partilerinin il başkanlıklarında, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Bergama ve Aliağa’da esnaf turunu da kapsayan yoğun Bakırçay turunda ve STK’larla buluşmasının dışındaki idari ziyaretlerinde, yani Bayraklı, Bornova, Kemalpaşa, Konak, Karabağlar’daki okul gezilerinde, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adaylarından bir kişiyi bile yanındaki heyette bulundurmamaya dikkat ettiği halde, Aday Eyüp Kaykaç’ın devlet okulları ziyaretlerinden rahat paylaşımları bir ‘iç tepki’ olarak algılandı.

 

 

 

Hatta CHP tarafından önce adı açıklanmayıp, başka bir ismin duyurulmasını takiben; sonradan eli kaldırılarak aday ilan edilen mevcut Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve özelikle Meclis Üyesi listesinin ‘yerliliği’ nedeniyle Aday Kaykaç’ın siyaseten zora girdiği, ziyaretlerinde (Benim Ak Parti ile alakam yok) söylemleri nedeniyle AK Parti Teşkilatı mensupları ile gerilimleri olduğu; Bakan Tekin’in İzmir ziyaretleri sırasında Yarımada ve Karaburun bölgesini programına almaması üzerine Aday Kaykaç’ın ‘gizli bir protesto’ amacıyla bu fotoğrafları verdiği de kulislerdeki iddialar arasında yer alıyor.

 

 

 

 

 

AÇIK İHLAL VAR…

 

 

 

 

 

 

Cumhur İttifakı Karaburun Adayı Eyüp Kaykaç’ın, bir buçuk yıl kaymakamlık yaptığı ilçedeki okullarda,  “İsim-Hayvan-Bitki” oyununu çağrıştıran öğrencilerin el yazısı paylaşımlarında “Eyüp Kaykaç en iyi başkan” yazısını gösterdiği ve öğretmenler odasında görüşmeler yaptığı görülüyor. Kamu binalarında siyasi propaganda yapmak, tanırım broşürlerinin dağıtımını yapan gençlerin 18 yaşından gün alma şartı koyan YSK’nın kararlarını açıkça ihlal anlamına geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

ŞUBATTA DA ‘KAMU KEKLİĞİ’ UÇURMUŞTU…

 

 

 

 

Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, Şubatın son haftasında bir kamu kurumu olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Yarımada Kadınları Sakız Ağacına Can Katıyor” projesi kapsamında Eğlenhoca’da düzenlenen sakız fidanı dağıtım törenine katılmış ve aynı törende çekirge-süne gibi zararlılarla doğal mücadele yöntemi olarak doğaya salınan ‘devlet keklikleri’ni doğaya salanlar arasında yer almıştı.