GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ocak 2024 20:00

Karaburun'da hortum Küçükbahçe ve Salman'ı etkiledi

Karaburun'da hortum Küçükbahçe ve Salman'ı etkiledi
İzmir Karaburun'da etkili olan hortum, etkili sağanak Küçükbahçe ve Salman mahallelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Binaların çatıları uçtu, ev bacalarına yıldırım düştü, ağaçlar kökten söküldü, besi damları ve depolar kullanılamaz hale geldi.

HABER: MUSTAFA OĞUZ

 

 

 

 

İzmir Karaburun'da 7 Ocak Pazar gününün ilk saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına, Küçükbahçe ve Salman köylerinde hortum ve yıldırım etkisiyle afete döndü. 

 

 

Karaburun mertkeze 30 kilometre mesafedeki her iki köyde de hortumun yarattığı etki, yıkıcıydı. 

 

 

 

Hortum ve yldırım, Küçükbahçe’de bazı evlerin çatılarını uçurdu, binaların cephelerini ve ev giriş merdivenlerini tahrip etti, bahçelerde ağaçları kökünden söktü, traktör römorkların ve deniz kıyısına yakın alanda park halindeki kapalı karavanların devrilmesine neden oldu.

 

 

 

 

Üretim alanları tarla ve bahçeler kısmi zarar gördü. Mandalina, ceviz ağaçları da bu zarardan nasibini aldı. 

 

 

 

Yine Salman’da hayvan besi damları ve tarımsal ürün depoları hortum şiddetiyle kullanılamaz hale geldi, burada da kökünden sökülen ağaçlar ve savrulan çalılar yollara devrildi.

 

 

 

 

 

KARABURUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI YAVAŞ: 

 

 

 

 

Karaburun Ziraat Odası Başkanı Gazanfer Yavaş, afet nedeniyle her iki köyde tarımsal alanlarda, traktör römorku gibi üretim ekipmanlarında zarar meydana geldiğini belirterek, "Karaburunlular'a geçmiş olsun" dedi.

 

 

 

30 civarında ağacın denizden karaya uzanan hortum etkisiyle köklerinden sökülnesi sırasında can kaybı olmamasının şans oldıuğunu anlatan Gazanfer Yavaş, "Hasar tespit çalımalarını yapıyoruz. Çiftçilerimizin yaralarının sarılması için el ele vereceğiz" diye konuştu.  

 

 

 

 

 

 

KÜÇÜKBAHÇE İLKOKULU ZARAR GÖRDÜ VE EĞİTİME ÜÇ GÜN ARA VERİLDİ 

 

 

 

Küçükbahçe İlkolulu da yaşanan afetten etkilendi ve zarar gördü.Zararın giderilmesi için tamirat yapılması için okulda eğitim öğretime 3 gün süreyle ara verildi. 

 

 

 

 

 

BAŞKAN ERDOĞAN: "KARABURUN BELEDİYESİ OLARAK TÜM İMKANLARIMIZLA HALKIMIZIN YANINDAYIZ"

 

 

 

Sahada mağdur yurttaşların ev, dam ve tarlalarına ziyarette bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, hemşehrilerine geçmiş olsun dedi.

 

 

 

 

Başkan Erdoğan, "Hortumdam etkilenen yurttaşlarımız var ve maddi zarar söz konusu. Tesellimiz cana zarar gelmemesi. Gün boyunca bir arada olduğumuz muhtarlarımla ve kıymetli hemşehrilerimle, tahribatın tespitini birlikte yaptık. Bu zor günlerde, Karaburun Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla, halkımızın yanındayız. Birbirimize sarılmayı sadece buradaki fotoğraflarda değil, hayatımızın her anında sürdüreceğiz. Her birimimizle, belediye ekiplerimizle; devletimizin her kurumuyla işbirliği halinde çalışarak, vatandaşımıza asla ‘ben yalnızım, çaresizim’ dedirtmeyeceğiz" dedi 

 

 

 

 

KAYMAKAM VEKİLİ MARAŞLI: ELEKTRİK HATLARI YAPILANA KADAR GDZ JENERATÖRÜ İLE GEÇİCİ ÇÖZÜM SAĞLANACAK 

 

 

 

 

Öte yandan Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç'ın AK Parti'den  'Karaburun Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için'  istifası ardından bu göreve vekaleten atanan Çeşme Kaymakamı, Karaburun Kaymakam Vekili Mehmet Maraşlı da ilçede etkili olan şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle hasar gören Küçükbahçe ve Salman mahallelerinde incelemelerde bulundu.

 

 

 

Kaymakam Mehmet Maraşlı'ya afet alanındaki incelemelerinde Karaburun İlçe Jandarma Komutanı Şaban Sert, Karaburun İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevda Ünsal, Küçükbahçe Mahalle Muhtarı Ahmet Akgüloğlu ve Parlak Mahale Muhtarı Kadriye Gültekin eşlik etti. 

 

 

 

 

Afetten etkilenen Karaburunlululara geçmiş olsun dileklerini ileten Çeşme Kaymakamı ve Karaburun Kaymakan Vekili Mehmet Maraşlı, hasar tespit çalışmaları için AFAD, Jandarma ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerekli talimatları verdi.

 

 

 

Bölgede zarar gören elektrik hatlarının onarımı yapılana kadar vatandaşların mağdur olmaması için GDZ Elektrik jeneratörü ile geçici çözüm sağlanacak.