POLİTİKA Haber Girişi : 11 Aralık 2023 09:30

Kadraj 'Özgür', Foto 'Özel'

Kadraj 'Özgür', Foto 'Özel'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu'nu CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Genel Başkan olduktan sonra hayatındaki zorunlu değişikliklerden bahseden Özel, “Korumalara alışmaya çalışıyorum" dedi.

 

 

ÖZEL,TFMD’NİN FOTOĞRAFINI ÇEKEREK ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

 

 

 

TFMD Başkanı Rıza Özel ile Adem Altan, Hamza Şahin, Mert Gökhan Koç, Bülent Uzun, Cenk Özel ve Necati Savaş’tan oluşan yönetim kurulu üyelerini kabul eden Özel, boynuna takılan fotoğraf makinesi ile kendisini ziyarete gelen TFMD yönetim kurulunun fotoğraflarını da çekti.

 

 

 

TFMD Yönetimi fotoğraflarını çeken CHP Genel Başkanı Özel’e üyelerinden Alp Eren Kaya’nın çektiği Ankara ve Kocetepe’nin üzerinden yükselen dolunayın bir arada olduğu fotoğrafı hediye etti. Özel derneğin Yılın Basın Fotoğrafları Kataloğu ve Foto Muhabiri Dergisi’ni de inceledi.

 

 

 

 

 

3 ARKADAŞIYLA MİSAFİRHANEDE KALIYOR

 

 

 

 

CHP lideri Özel, Genel Başkanlığa seçilmeden önce de Ankara’da evi olmadığını söyledi. Özel, “İlk vekil olduğumdan bu yana misafirhanede kalıyordum. Hala, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney ile aynı misafirhanede kalıyorum. Genel başkan seçilince misafirhanenin girişine güvenlik kulübesi koymak istediler. Gerek olmadığını söyledim” diye konuştu.

 

 

 

"ZAMAN ZAMAN KORUMALARI ATLATMA ÇABAM OLUYOR"

 

 

Korumalara alışık olmadığını dile getiren CHP Genel Başkanı, grup başkan vekilliği sırasında kendisi ile ilgili koruma kararlarını imza atarak kabul etmediğini söyledi. Özel, “Tabii ana muhalefet genel başkanlığı farklı bir durum ve devlet protokolü sebebiyle resmi koruma kararı var. Ben ısrarla ‘en azından tek bir koruma olsun’ desem de bu çok benim isteğime kalmıyor. Etrafımdaki kalabalık koruma grubuna alışmaya çalışıyorum. O kısmı biraz zor” dedi. CHP Genel Başkanı Özel, “Zaman zaman korumaları atlatma çabam oluyor ama çok da başarılı olamıyorum. Bir akşam Burhanettin Bulut’a ‘Sen arabayı getir. Birlikte dışarıda bir şeyler yapalım’ dedim. Misafirhaneden geç saatlerde çıktık. Ertesi günü koruma müdürümüz kapıdan ayrıldığımız anın kamera kayıtlarını gösterdi. Biz atlattık sanıyoruz. Ama meğer uzaktan izlenmişiz” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

 

 

 

 

"GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANLARI TOPLANTIMIZI MANİSA’DA YAPACAĞIZ"

 

 

 

Anamuhalefet liderliği öncesinde de olduğu gibi meclis çalışmaları döneminde kendisinin Ankara’da, eşi Didem Özel’in Manisa’da eczanesinin başında, kızı İpek’in ise İstanbul’da okulda olduğunu belirterek, “3 kişilik bir çekirdek aileyiz. Çekirdek ailemiz atomlarına ayrılmış durumda. Ama artık Manisa’ya gitmek için fırsat kolluyorum. Geçen gün Gençlik Kolları’ndan geldiler ‘toplantıyı nerede yapalım’ diye. Ben de şehzadeler kenti Manisa’da yapalım dedim. 15-16 Aralık’ta Gençlik Kolları İl Başkanları toplantımızı Manisa’da yapacağız. Gençlere Manisa’yı da gezdireceğim. Ailemi de görmüş olacağım. 4 haftadır Manisa’ya gitmiyorum” dedi.