EKONOMİ Haber Girişi : 24 Kasım 2021 15:04

İZOTO, Kendi Göbeğini Kendi Kesecek!

İZOTO, Kendi Göbeğini Kendi Kesecek!
Oto galerisi, oto alım satım, yıkama yağlama hizmet alanlarında hizmet veren 5000 esnafın, işyeri mekanlarıyla ilgili ruhsatlandırma ve yetki belgesi sorunları, bürokratik süreçlerdeki açmazlar, onları kooperatifleşme suretiyle sorunları çözmeye zorladı.

 

İzmir Oto Galericileri Oto Alım Satım İş Takipçileri Yıkama Yağlama Esnaf Odası (İZOTO), Mart 2021 tarihinde kurulan S.S. İZOTO Koop  çalışmaları hakkında bir tanıtım toplantısı düzenledi.

İZOTO Başkanı Zafer Dursun, SS. İZOTO Koop kuruluşunu “Belediye, çevre şehircilik, emniyet arasında gidip gelen esnafımızın bir Diyanet’e yönlendirilmediği kaldı. Biz de aklın yolu bir dedik ve kooperatif kurduk” diyerek duyurdu.

 

 

İZOTO Başkanı Zafer Dursun, kooperatif kurucu ortakları Hüseyin Bulut, Ayhan Özkaçar, Mali Müşavir Engin Malay, Namık Kemal Özişletici, Avukat Metin Altmışkara, Hasan Dönmez, Şerif Karatop, Berkay Baysal ile birlikte kooperatifin vizyon, misyon ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

 

 

Oda olarak, üyelerin temel değerlerini ve beklentilerini esas alan bir anlayışla tasarladıkları bir yapı olan kooperatifin önemine vurgu yapan Başkan Dursun, amaçlarını “Çağdaş ve bakanlığın belirlediği standartlara uygun toplu işyerleri inşa etmek, ayrıca, tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını bir arada sunulmasına olanak sağlayacak, öncelikle İzmir'in değişik noktalarında, ilerleyen yıllarda tüm Türkiye’de gerekli kompleksleri yaratmaktır” sözleriyle açıkladı.

 

ARAZİ ARAYIŞI

 

İnşaat yapılması muhtemel alanlarla ilgili olarak fizibilite çalışmalarını başlattıklarını belirten Başkan Dursun, yaptıkları görüşmeler hakkında şu bilgileri verdi: ”Uygun araziler bulunması amacıyla Şehir Planlamacısı Metin Doğrul ile irtibata geçtik. Amacımıza uygun araziler bulunması ve değerlendirilmesi hakkında istişarelerde bulunduk.  Kooperatif Yönetim Kurulu üyelerimizle, İzmir Milli Emlak Dairesi Başkanı Ali Aykut Tengerli’yi ziyaret ederek, kooperatifimizin amacı doğrultusunda arazi temini açısından oldukça verimli bir görüşme yaptık. Sayın Tengerli’nin tavsiyesi neticesinde kooperatifimize önerilen 74 dönümlük araziyi ziyaret ettik.Yine Bornova’da arazi inceledik. İzmir Milli Emlak Müdürlüğü’nde; Hazine Arazilerinin Ekonomiye Kazandırılması amacıyla görevlendirilen Ozan Özkurt ile istişarelerde bulunduk. Kooperatifimizin amacını anlattık.”

 

ORTAK ALINACAK

 

Menderes, Kısıkköy, Kemalpaşa, Menemen eksenli arazi arayışlarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Dursun, çeşitli arazilerle ilgili hazırlanan proje taslaklarının yönetim kurulunca değerlendirildiğini ve en uygun taşınmazın kooperatife kazandırılması hususunda arayışlarının sürdüğünü açıkladı.

 

İZOTO Başkanı Zafer Dursun, kooperatifin ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdikleri 28 Haziran 2021 tarihinde ‘ortak alınması’ yönünde kararı oybirliğiyle aldıklarını sözlerine ekledi.