KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 19 Aralık 2022 10:00

İzmir Şerbetleri kitap oldu

İzmir Şerbetleri kitap oldu
İzmirli hakla ilişkiler uzmanı ve yemek kültürü araştırmacısı Sibel Önbaş, yayınladığı İzmir Lezzet Dergisi sayesinde haberdar olduğu Şerbetçi Kadir Ağa'nın hikayesinden yola çıkarak 3 yıl araştırdı ve "İzmir Şerbetleri" kitabını hayata geçirdi.

Papirüs Yayınları tarafından basılan kitapta, İzmir'in ilçelerindeki unutulmaya yüz tutmuş şerbetlerini araştıran KÖSTEM Zeytinyağı Müzesi Kurumsal İletişim Yöneticisi Sibel Önbaş, tariflere de yer vererek, hafızalardan silinmek üzere olan bir kültürü tekrar canlandırmayı hedefliyor.

 

 

 

SAĞLIKSIZ GAZLI İÇECEKLERE ALTERNATİF

 

 

 

Geçmişte Türk mutfak kültüründe ve geleneklerinde önemli bir yeri olan şerbetleri, günümüzün sağlıksız gazlı içeceklerine seçenek olarak sunmayı amaçlayan Sibel Önbaş özellikle yeni nesil şeflere bu misyonu taşımayı planlıyor.

 

 

 

Aynı zamanda İzmir Mutfak Kültürü Derneği Kurucusu da olan Önbaş, "Genç şefler sayesinde meyvelerin ve baharatların faydalarını şerbetlerle günlük hayatımıza tekrar kazandırmak en büyük hayalim"dedi.

 

 

 

ÖNCE KİTAP SONRA ŞERBET 

 

 

 

Polima Müze Restoran'da gerçekleşen imza etkinliğine, mutfak meraklıları büyük ilgi gösterdi.

 

 

Etkinliğe, Şerbetçi Kadirağa'nın üçüncü kuşak torunu Oya Emir de katıldı. Sibel Önbaş konuklara kendi tarifi  "Zeytin Yaprağı Şerbeti"ni ikram etti.