KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 29 Mayıs 2022 16:19

Isparta'nın Yasakladığı Melek Mosso, BUCA'da

Isparta'nın Yasakladığı Melek Mosso, BUCA'da
Isparta'da küçük bir grubun itirazı sonucu, Isparta Belediyesi'nin konserini iptal ettiği Sanatçı Melek Mosso, 29 Mayıs 2022 Pazar Günü saat 21:00'da, DEÜ Buca Tınaztepe Yerleşkesi'ndeki konseriyle öğrencilerle buluşacak.

MAHİR DİNÇ

 

Isparta Uluslararası Gül Festivali kapsamında vereceği konser, organizasyonun sahibi AK Partili Isparta Belediyesi tarafından 'muhafazakar bir grup' tepkisi sonrasında  iptal edilen Sanatçı Melek Mosso, yaşadığı haksız durum karşısında, yasaklara karşı ilk sahnesini İzmir Buca'da alarak aşacak. 

 

 

 

 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Bahar Şenliği için 29 Mayıs 2022 Pazar akşamı saat 21:00'da DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi'nde İzmir Buca'ya gelecek olan sanatçı, öğrencilerle birlikte birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek.

 

 

DEÜ'nün daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Milletvekilliği  görevlerinde bulunmuş Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın konser ve şenlikle ilgili Isparta'da yaşanan olaydan sonra 'negatif' yönde bir tasarrufta bulunmaması dikkat çekerken, bu durum İzmir gibi bir yerde 'öğrenci tepkisinin hedefi olmamak için' şeklinde yorumlanıyor.

 

 

 

Poptan halk müziğine ve caza kadar geniş bir yelpazede şarkıları güzel sesi ve yorumuyla söyleyen Mosso da sosyal medya üzerinden "Dokuz Eylül Üniversitesi bahar şenliği kapsamında kavuşuyoruz Hep beraber şarkılar söylemek için sabırsızlanıyorum. Orada görüşürüz" mesajıyla, sevenlerine etkinliği duyurdu.

 

 

 

 

"HEP BERABER ŞARKILAR SÖYLEMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

 

 

Mosso'ya daha önce CHP'li Burdur Belediyesi de konser davetinde bulunmuştu.

 

 

Isparta Belediyesi de şehirde küçük bir grubun 'ahlaka aykırı' olarak değerlendirdiği Mosso yerine, Seda Sayan'ı konser kadrosuna katarak, ahlak konusundaki 'referansı'nı ve kalibresini ortaya koymuştu.

 

 

 

 

BUGÜN OLMAZSA YARIN

 

 

 

Melek Mosso ise, yasak ardından, "Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, vermeyeceğiz… Ben Isparta'ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz" sözleriyle tepki göstermişti.