KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Haziran 2022 16:20

“Hırsız” Bornova’da sahnelendi

“Hırsız” Bornova’da sahnelendi
İtalyan yazar Dario Fo’nun kaleme aldığı 'Hırsız’ adlı tiyatro oyunu, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde sahnelendi. Ücretsiz sahnelenen oyuna Bornovalılar büyük ilgi gösterdi. Oyun politik eleştirileriyle dikkat çekti.

 

İtalyan yazar Dario Fo’nun kaleme aldığı, Suat İnal ve Ali Yaylı’nın sahneye uyarlayıp yönettiği Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda sanatseverle buluştu.

 

 

Bornovalı Sanatçı Umut Oğuz’un yanı sıra Tuna Arman, Somer Karvan, Ceren Bayır, Ebru Karanfilci ve Suat İnal’ın oynadığı tek perdelik oyun büyük beğeni topladı.

 

 

Tiyatroyu dolduran Bornovalılar ilgiyle izledikleri oyunu ayakta alkışladı.

 

 

 

 

 

 

"Hoşgörülü olmamız gerekiyor"

 

 

 

Politikacıların mizahi bir dille eleştirildiği oyunu Bornovalı tiyatroseverlerle birlikte izleyen Başkan İduğ, “Günümüzde en çok ihtiyacımız olan şey karşılıklı anlayış ve hoşgörü. Politikacıların eleştirel mizaha açık olması gerekiyor. Bu keyifli oyunu sahneye koyan tüm sanatçılara ve salonu dolduran sanatsever Bornovalılara çok teşekkür ediyorum. Bornova Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız” dedi.

 

 

 

Hırsız, politikacının evine girerse...

 

 

 

İtalya'da geçen hikayede, hırsızlık çetesi mensubu olan Tornatti’nin, bir politikacının evine soygun yapmak için girmesi ve ev sahipleri ile ev sahibinin arkadaşları arasında kalması güldürü olarak anlatılıyor.