GÜNDEM Haber Girişi : 05 Nisan 2022 17:12

Hazine, Aradığı 'Kaynaklar'ı Buca'da Yerde ve Havada Buldu

Hazine, Aradığı 'Kaynaklar'ı Buca'da Yerde ve Havada Buldu
Buca, suç ve cezanın asla bir cezaeviyle sınırlanmayacak adresi. Havada drone karada ekip arabası 1 km arayla trafik uygulamaları, vatandaşın bir anlık dikkatsizliğini affetmiyor. Bu ekonomik şartlarda Hazine 'KAYNAKLAR'ı Buca'da buldu, dedirtiyor.

MAHİR DİNÇ 

 

 

Türkiye'de gerek ekonomi yönetimindeki uygulamalar, liyakatten uzak görevlendirmeler gerekse de uluslararası gündemde Ukrayna-Rusya savaşı eksenli yaşanan ve tüm sektörleri etkileyen krizler, üretime dayanmayan her ekonomiyi olduğu gibi ülkemizi de zora sokuyor.

 

 

Türkiye'de iç piyasadaki durgunluk, alışverişin azalması, KDV indirimleri, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesi ve yaşananan hiperenflasyon riski süreci, Hazine'nin kaynaklarını ve vergi tahsilini sekteye uğratırken, çözüm daha çok ceza seçeneğinde bulunmuşa benziyor.

 

 

 

Ceza ve cezaevi deyince,  İzmir'de ilk akla gelen marka ilçe Buca; 'ceza' kelimesinin hakkını veren bir kent olarak, Hazine'nin 'Kaynakları'nı besleyen yeni bir adres oldu.

 

 

 

 

"DEVLET NEREDE" DİYENLERE

CEVAP: KAYNAKLAR

 

 

 

Buca Cezaevi'nde halen devam eden yıkım sürecinde, "Köpeksiz köyde değneksiz geziliyor" dedirten; günlerce devam eden kaçak, önlemsiz, çevre sakinlerine saygısız, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarından uzak, asbest risklerini bertaraf etme kaygısı olmayan yıkım faaliyetinde "DEVLET NEREDE' diye soran Buca'ya ve bir avuç Bucalı'ya; 'BEN BURADAYIM" yanıtı hemen geldi.

 

 

 

Buca'daki sivil toplum kuruluşları açıklamaları, İzmir Barosu hukuki takibi, Özlem Gazetesi gibi yerel basın-yayın kuruluşları ve bireysel tepkilerle geç de olsa yasal zemine oturan Buca Cezaevi Yıkımı gündeminde; Devlet, Buca'da deyim yerindeyse "YENİ CEZAEVİ"ni Kaynaklar Otoban Çıkışı güzergahında çifte ekipli Trafik Denetimi ve Ceza Uygulamalarıyla mobilize olarak kurdu!

 

 

 

 

 

KYK KIZ YURDU IŞIKLARDA

DRONE İLE FOTOĞRAF VE CEZA  

 

 

Devletin 'KAYNAKLARI' açısından para basan ilk durak, KYK- Kredi Yurtlar Kurumu Buca Kız Yurdu karşısında yer alan ışıklar bölgesinde; Fotoğraf Çekimli DRONE uygulamalı trafik denetimleri, Buca'dan çıkan yurttaşlara ceza sonucuyla kendini gösteriyor.

 

 

 

 

 

OTOBAN KAYNAKLAR GİRİŞİNDE RADARLI "BUCA'YA HOŞGELDİN"

 

 

 

'Buca'ya otoban üzerinden Kaynaklar girişinden giriş yapan yurttaşlar da CEZASIZ kalmıyor!

 

 

Hazine'nin para basma duraklarının ikinci adresi, Kaynaklar girişinde; aniden hız limiti düşen yolda otobandan hızlı giriş yapan araçlar hızını kesemeyince ceza da boş geçilmiyor.

 

 

 

Sadece işlerini yapmak üzere tlimatla orada olan radar trafik hız tespit araçları ve ekipler,  olayın fotoğrafını çekip; Buca Kaynaklar Mezarlığı tarafında kurulu çevirme bölgesinde, kurallara aykırı durumlarda  adeta "BUCA'ya - KAYNAKLAR'A HOŞGELDİNİZ" cezasını es geçmiyor.

 

 

 

Görülen o ki Hazine, 'KAYNAKLAR' yaratırken, Buca ve Kaynaklar'ı ayrı bir yere koyuyor.

 

 

 

 

Yıllarca adı suç ve ceza ile anılmış Buca, 1 km arayla çifte ekipli trafik uygulamalarıyla HAVA ve KARA araçlarıyla tespit edilen ihlal konusu cezaların uygulamada affı asla olmayan adresi olmayı sürdürüyor.