POLİTİKA Haber Girişi : 24 Haziran 2023 12:38

Hayatımın en büyük pişmanlığı

Hayatımın en büyük pişmanlığı

İYİ Parti’nin seçim nedeniyle ertelenen 3’üncü Olağan Kurultayı bugün ATO Congresium'da gerçekleştiriliyor. “Rotamız net, pusulamız millet” sloganıyla yapılan kongrede genel başkan ve genel idare kurulu seçimi yapılacak, yeni dönemde izlenecek yol haritası belirlenecek.

Genel Başkan Meral Akşener'in kurultayda tek aday olması beklenirken 50 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu da yeniden seçilecek. Merkez Disiplin Kurulu’nun da belirleneceği kurultayda, bin 350 delege oy kullanacak.

Basına yansıyan bilgilere göre kongrede partinin yönetim kadrosunda kapsamlı bir yenilenme bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de saat 11.00 sıralarında kurultay salonuna geldi. İYİ Parti’nin 1350 delegesinin 1070’inin imzasıyla kurultayın gerçekleşmesi için gerekli çoğunluk sağlandı.

Kürsüye davet edilen Meral Akşener Konuşma yapıyor. Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"AFFETMEYECEĞİM"

"İyi Parti'nin yolculuğu, milletimizin yolculuğudur. Biz bugünlere kolay gelmedik. Yolumuz doğru olduğu için nice çileye katlandık, zorluklara direndik, nice iftiraya göğüs gerdik. Hele bir şey olamadığına öfkelenip içimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Hiçbir düşmanımın, rakibimin benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum. Ama affetmeyeceğim. Vallahi affetmeyeceğim! Bana iki şey bu ülkede söylenemedi. Kendi arkadaşlarım söyledi! Affetmeyeceğim, hesaplaşacağız! Biz bugünlere koltuk sahibi olmak için gelmedik. Zengin olmak için de gelmedik. Bunu hayal edenler kapı dışarı. Biz bugünlere kendi ikballerimiz için de gelmedik.

Öyle çirkinlikler yapıldı ki, günlerce uyuyamadım. Söyleyemeyeceğim öyle pislikler oldu ki... Gördüm ki herkes her şeyi istiyor, yetmiyor. Vekillik olunuyor yetmiyor, GİK üyeliği isteniyor, genel başkan yardımcılığı isteniyor. Kardeşim, kadrolar sınırlı! Bırakın birileri de o görevleri yerine getirsin!"

"HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI"

"6'lı masa meselesi ortaya çıktı. Şimdi biz fedakarlık yapan insanlarız ya, Türkiye bizim için önde ya. Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır.

Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik, girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık!

15 vekil istedik, Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş."

"KUYRUK SİYASETİ"

"15 milletvekili almak bize kuyruk siyasetine mal oldu! Ama eğriye eğri, doğruya doğru... Bu, Türkiye'ye büyük bir iyilik yaptı. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu, CHP ile yapılan bu işbirliğinin, CHP'ye sahada bulunan her renkten insanların önyargılarının değişmesine sebep oldu. Sonra bu değişme, altılı masayı, Millet İttifakı'nı getirdik.

Sonra bir şey yaptık. Belki de bir borç ödemeydi bilmiyorum. Koray Aydın'ın önerisi... Başarısızlık varsa benimdir. Demokrasi mi diyorsunuz. Şimdi öğreneceğiz hep birlikte. Demokrasinin gereklilikleri, sonuçları var."

"İYİ PARTİ MUHALEFETİN BİR BÖLÜMÜ TARAFINDAN TEHLİKE GÖRÜLEN BİR PARTİ"

"Kılıçdaroğlu'ndan randevu aldım gittik. İki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik, sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok etkileyen, üzen ne oldu biliyor musunuz... İstanbul'un seçimini biz değil HDP kazandırdı! Bilmem nereyi biz değil HDP kazandırdı. Yuh muh yok, bugün hesaplaşıyoruz, hesap veriyorum, hesap soracağım sonra!

Sonrası çok ilginç, biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil muhalefetin bir bölümü tarafından da tehlike görülen bir partidir. Anladım ki İYİ Parti milletin partisidir."

PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR

"Sonra seçim geldi... Demokrasi hassasiyeti yüksek bugün bize hakaret eden muhteremlere söylüyorum; ne yaptım ben? Ön seçim istedim. Sürenin çok az olduğu söylendi. Sonra tüzüğün bir maddesinin bazı şartların yerine gelmesi nedeniyle mümkün olmadığı söylendi. Her şeye rağmen sonuçlarına uyacağım bir temayül istedim.

Heyet kurdum, bu sonuçlar geldi mümkün olduğunca uydum. 16 ilde ön seçim yapmışız. Temayülde geride çıkan arkadaşlarımız bu meselede sıra satmaktan tut her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptılar. Sonuç? Sonuç arkadaş 17'de çıkmış. Madem kurucusunuz niçin siz bugüne kadar o üyenin kendisine ulaşmadınız? Bizimle ilgili ahlaksız görüşleri olan medyada partimizi yerle bir ettiniz. Siz kim Türk milliyetçiliği kim? Saygısızlar."

"BANA KALA KALA KURA KALDI"

"Bugün kongre var. Oy kullanacaksınız. Benim 3 hakkım var. Bir çarşaf, iki yarı çarşaf, üç blok. Ama şimdi yanımda bir şey var. Bu ne biliyor musunuz? Bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin ismi olan bir torba. Bana kala kala kura kaldı. Ayıp be ayıp. Kura mı çekeyim ben? Vekilleri kura ile mi belirleyeyim. GİK’i kura ile mi belirleyeyim? Ne istiyorsunuz kardeşim? Saygısızlar! Ne istiyorsunuz?"

"BUNDAN SONRA SİZE BAŞARILAR DİLİYORUM"

Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedildi, pek çok sebep sayılabilir. Önemli olan bunlardan ders çıkarmaktır. Ben uzun zamandır konuşmadım, izledim. Önce Kılıçdaroğlu üzerine yürüdüler, 'kanaat önderleri', elitler... Baktılar ipin ucu kaçtı, bunu dengelemek lazım, birden bire Akşener ve İyi Parti gündeme geldi. Biz çalışmamış o yüzden kaybedilmiş seçim. 45 ilde, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Şehirlerde vekil adaylarımız 1 oy Meral'e 1 oy Kemal'e diye oy istediler. Bütün bunlara bakınca insafınız kurusun derler! Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz, korktunuz dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul'un kazanılmasının sebebi HDP'dir dediğiniz gibi, iyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum!