ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 28 Nisan 2022 15:36

Hanımların Dikkatine! Bayram Temizliğini, Buca Cezaevi'ni Yıkan Nermanoğlu Firması Üstlensin Kampanyası

Hanımların Dikkatine! Bayram Temizliğini, Buca Cezaevi'ni Yıkan Nermanoğlu Firması Üstlensin Kampanyası
Buca'da yıkım nedeniyle yayılan cezaevi tozu, çevre evlerde ve işyerlerinde tepkiye neden oldu. Bayram temizliği için ALO NERMANOĞLU 0 232 265 18 87

Buca Cezaevi'nde yıkım işini sürdüren Nermanoğlu Hafriyat Firması, cezaevi alanında su tankeriyle tozu bertaraf edecek şekilde çalışma yapmadan çalışmayı sürüdüyor.

 

 

Kadir Gecesi'nden bir gün sonra Buca Cezaevi'nin Taşıtlar Vergi Dairesi tarafındaki Adnan Kahveci Bulvarı güzergahından görünümü, "Buca'da sıradan bir gün" olarak yine tarihe tozlu ve topraklı bir şekilde kayda geçti.

 

 

Bayram öncesi temizlik ya da temizlik hazırlığı yapan cezaevi çevresindeki çoğu konut, bu durum nedeniyle mağdur durumda.

 

 

Cezaevi çevresinde toz bulutu içinde kalan ve tozun rüzgarla savrulduğu yerde yer alan konutların sakinleri ve iş yerleri, "Bayram Temizliğini NERMANOĞLU YAPSIN" kampanyası düzenlemeyi planlıyor.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipmanlarına sahip "TERTEMİZ" adını taşıyan hizmet araçlarının ve Buca Belediyesi'nden de temizlik araçlarının  hiç olmazsa sokaklarda gerekli temizlik yapması talebini dile getiren vatandaşlar, "Bayram temizliği için firmayı ALO NERMANOĞLU: 0 232 265 16 87 nolu hattan araması veya sosyal medya hesaplarından  firmayı etiketleyerek; toz pis içinde kalan evlerde BAYRAM TEMİZLİĞİ talebinde bulunması kampanyası başlatmayı uygun görüyoruz" dediler.

 

Nermanoğlu firmasının yetkililerinin böyle bir kampanya başlaması durumunda ne yanıt verceği; Büyükşehir ve Buca belediyelerinin temizlikle ilgili neler yapacağı ise merak konusu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin ise yıkım alanında çevre temizlik önlemleri alınması ile ilgili herhangi bir denetim faaliyeti yok.