GÜNDEM Haber Girişi : 17 Temmuz 2023 20:09

Hakim ve Savcıların Yeri Değişti

Hakim ve Savcıların Yeri Değişti
HSK 2023 Adli ve İdari Yargı Kararnamesi yayımlandı. Hakim İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Önceki yıllarda genellikle Mayıs sonu açıklanan ve Haziran aylarında gerçekleşen 'Hakim ve Savcılar Kararnamesi', nihayet netleşerek Hakim ve Savcılar Kurulu tarafından resmen açıklandı. .

 

 

Çok sayıda hakim savcının yaklaşık 1,5 aylık gecikme nedeniyle mağdur olduğu, pek çok kamu kurumunun atama sürecini tamamlaması nedeniyle, yeni atanacakları görev yerlerinde seçenek azaldığından uygun fiyatlı konut bulmaktan yoksun kalacaklarını dile getirdileri; birçok hakim savcının da çocukları sınava girdiğinden tam da bir okula yerleşme sürecinde ve bu kritik sürecin tam göbeğine taşınma telaşı yaşayacaklarını belirterek serzenişte bulundukları biliniyor.

 

 

Bu yönüyle hakim-savcıların aile ilişkileri yönüyle stresli günler geçirdiği ve adliyelerde de bu durumun verimi çalışmayı ortadan kaldırdığı; yargı çevrelerinde yüksek sesle dile getirilen eleştiriler arasında yer alıyor.

 

 

Üstelik adli tatil döneminde ailesiyle dinlenme sürecinde olması gereken yargı mensuplarının, akaryakıtta ÖTV artışından kaynaklı nakliye araçlarında yüzde 60-70'leri bulması beklenen ücret artışından da nakliye ücreti bakımın ek mağduriyet yaşayacakları ortada gözküyor.

 

İşte toplam 3 bin 36 yargı mensubunu ilgilendiren HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 17/07/2023 TARİHLİ VE 1554 SAYILI ADLİ YARGI KARARNAMESİ  kapsamında yapılan atamalar ve yeni görev yerleri listesi: 

 

(*Lütfen Listenin sağ alt bölümüne tıklayınız.)

İşte toplam 387 yargı mensubunu ilgilendiren HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN 17/07/2023 TARİHLİ VE 1555 SAYILI İDARİ YARGI KARARNAMESİ kapsamında yapılan atamalar ve yeni görev / görev yerleri listesi:

 

(*Lütfen Listenin sağ alt bölümüne tıklayınız.)