SPOR Haber Girişi : 28 Haziran 2022 00:08

Göztepeli Milli Futbolcu Ertan Öznur, Birinci Vefat Yıl Dönümünde Anıldı

Göztepeli Milli Futbolcu Ertan Öznur, Birinci Vefat Yıl Dönümünde Anıldı
Türk Futbol tarihinin ölümsüz isimleri arasında yer alan şanlı Göztepe'nin efsane kadrosunun önemli isimlerinden Ertan Öznur, sonsuzluğa uğurlanışının birinci yılında İzmir Buca'da mezarı başında dostları ve ailesi tarafından özlemle anıldı.

MAHİR DİNÇ 

 

Göztepe camiasının ve Türk Milli Takımı'nın efsane isimlerinden Ertan Öznur, birinci vefat yıl dönümünde Buca'daki kabri başında ailesi, dostları ve sevenleri tarafından dualarla ve anılarla anıldı.

 

 

Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda bir araya gelen Ertan Öznur'un vefakar dostları, Göztepe Spor Kulübü'nün yöneticileri, CHP önceki Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, merhum Öznur'un spor kariyerinden tanık oldukları anıları ve unutulmaz dost canlısı kişiliğini anlattılar.

 

 

 

 

Öznur'un ailesi adına da kardeşi İsmail Öznur, katılımcılara gösterdikleri vefa nedeniyle teşekkür etti, "Abim çok iyi bir baba ve çok iyi bir abiydi. Onunla onur duyuyoruz. Onu bugün yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

 

 

Göztepe Kulübü, efsanesini anma gününde sarı-kırmızı çiçeklerden oluşan anma çelengiyle unutmazken; anma töreni, merhum Ertan Öznur için Yasin okunması ve dua edilmesi ardından sona erdi. 

 

 

Göztepe forması ile 253 maça çıkan Ertan Öznur, bu maçlarda 53 gol atmıştı. Türk Milli Futbol Takımı'nın da döneminde önemli isimlerinden olan Ertan Öznur, 26 Haziran 2021 sabahı Çeşme Alaçatı'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Öznur, Avni Naili Limboz Camisi'ndeki cenaze namazı ardından 28 Haziran'da Buca'da Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa kavuşmuştu. 

 

 

 

 

 

 

Göztepe'nin Halil, Küçük Mehmet, Hüseyin, Çağlayan, Büyük Mehmet, Nihat, Nevzat, Fevzi, Gürsel gibi Türkiye'nin kalbinde özel yeri olan efsane kadrosunda çok sayıda başarılı işe imza atarak kentin ve ülkenin gururu olmuştu.

 

 

Göztepe'nin Türkiye'yi Avrupa kupalarında gururla temsil ettiği ve dünyanın konuştuğu efsane kadroda, Atletico Madrid'i Göztepe'nin 3-0 yendiği maçın kahramanlarından olan Ertan, Gürsel'in attığı ikinci kafa golünde her zamanki gibi "adrese teslim" paslarından birini vermiş, "Bombacı Halil"in biri penaltıdan ağları yırtan iki golü de, Madrid ekibini Alsancak'ta çileden çıkmış boğalara çevirmişti. 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik, ama aynı zamanda ahlaklısını severim" sözü, Göztepe'nin dillere destan unutulmaz kadrosunda yaşam bulmuştu. 

 

 

Göztepe'nin efsane kadrosu hem spor hem de aile hayatlarında örnek ve elle gösterilen isimler olarak, Türk Spor Tarihi'nin onur sayfalarında altın harflerle kayda geçmişlerdi.