YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 07 Aralık 2021 19:21

Geleceğin Bayraklısı, Geçmişin Bayraklısı İle Helalleşiyor!

Geleceğin Bayraklısı, Geçmişin Bayraklısı İle Helalleşiyor!
Bayraklı’nın dört bir tarafında kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde halkın tepkisini çeken çözülemeyen imar planları ile ilgili revizyon çalışmalarını tamamladı.

Adalet ve Manavkuyu mahallelerini kapsayan 80 hektarlık alanda Bayraklı Belediyesi tarafından sürdürülen imar plan revizyonunu tamamladı.

 

Belediyece kamuoyuna duyurulan açıklamada, halkın isteği doğrultusunda hazırlandığı iddia edilen ve bir yılda tamamlanan planlarda;  bölgedeki yeşil alan oranı 4 bin metrekare, sosyal- kültürel etkinlik alanları ile otopark ve eğitim-sağlık alanları da 7 bin metrekare artırıldı.

 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Geleceğin Bayraklı"ını yaratmak için çalıştıklarını belirterek, "Kronikleşen planlama sorunlarımızı çözüme kavuşturuyoruz. Adalet ve Manavkuyu mahalle sakinlerine hayırlı olsun” dedi. 

 

 

 

80 HEKTAR, BİNA İNŞAAT

HAKKINDA YÜZE 5 ARTIŞ

 

En son 2017 yılında güncellenen ve toplamda 80 hektarlık alanı kapsayan planlar, vatandaşların istekleri doğrultusunda yeniden elden geçirildi. Yeni planlara göre; mevcutta 86 bin metrekare olan yeşil alan oranı 90 bin metrekareye çıkarıldı.

 

Her iki mahalledeki sosyal tesis ve kültür sanat alanları ile park, otopark, eğitim, sağlık ve belediye tesis alanları da 127 bin metrekareden 134 bin metrekareye yükseltildi.

 

Revizyon planlarında, binaların inşaat hakkı için de yüzde 5 artış öngörüldü. Bayraklı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen planlar, onaylanması için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

 

Başkan Serdar Sandal, kentin dört bir yanında kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle devam etti: "Adalet ve Manavkuyu mahallelerindeki imar planı revizyon çalışmamızı vatandaşlarımızın talep ve önerilerine göre bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Doğayı ve yeşili ön planda tutan bir çalışma gerçekleştirdik. Bayraklı’yı yeniden planlıyoruz."