YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 21 Temmuz 2022 11:30

Gaziemir'de Sarnıç Toplum Merkezi yola çıktı

Gaziemir'de Sarnıç Toplum Merkezi yola çıktı
Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşlara çok yönlü hizmet sunmak amacıyla kurduğu Sarnıç Toplum Merkezi açıldı.Başkan Halil Arda, “İlk ve örnek olacak merkezimizle, ayrıştırılan toplumu bir araya getirecek, yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz" dedi.

 

Gaziemir Belediyesi’nin, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış gereksinimlerinin tespit edilmesi ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla hayata geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi hizmete açıldı.

 

 

Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yapacağı; engelliler, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimine hizmet sunulacak merkez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Ednan Arslan, Kani Beko, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ ve yurttaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

 


“İlk ve örnek olacak bir proje”

 

 

Açılış töreninde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hayata geçirdikleri sosyal projeleriyle hayatın her aşamasında yurttaşların yanında olduklarının altını çizdi. Toplum merkezinde yurttaşların sorunlarına çözüm üreteceklerini ifade eden Başkan Halil Arda, “Sosyal hizmet bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz projemizi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan iki yıl önce sosyal marketi açmıştık. Sosyal market, dezavantajlı vatandaşlarımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir projeydi. Bu tesisimizle de sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bölgemiz son 40 yılda büyüyen, gelişen bir yer; dört mahalleden oluşuyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız sokak sokak, ev ev gezerek tespitlerde bulundu. Saha çalışmasında emek veren tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Tesisimizde, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişimi uzmanları vatandaşımıza hizmet edecekler. Bugüne kadar toplumumuz çok ayrıştırıldı. Bu toplum merkezi ile toplumu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Kadın, erkek, çocuk, engelli, yaşlı, genç ayrımı yapmak yok. Tüm yurttaşlarımız, uzmanlarımızla bu merkezde bir arada olacaklar. Bir arada yaşamayı artık başarmak istiyoruz. Gaziemir’de bir ilk ve örnek olacağını düşündüğümüz bu projeyi önümüzdeki süreçte diğer mahallelerimizde de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Merkezimizin hayırlı olmasını diliyor, emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 


“Sosyal projeler için Başkan Arda’ya teşekkür ediyorum”

 

 

 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise, CHP’li belediyelerin hayata geçirdikleri ve yurttaşların sorunlarına çözüm olan sosyal projelerin öneminin altını çizerek şunları söyledi:



“Seçim zamanı herkes sosyal belediyecilikten söz ediyor, dezavantajlı kesimlere sahip çıkmaktan, hizmetlerin tabana, halka yayılmasından, bir zümreye değil herkese hizmet etmekten bahsediyor. Ancak seçim gelip geçiyor bir daha ki seçim geldiğinde aynı vaatler konuşuluyor. Bugün büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz ki iyi bir örneğini Gaziemir’de gördüğümüz bu toplum merkezi gibi CHP’li belediye başkanları, Genel Başkanımızın üzerinde en önemle durduğu hususlar olan kreşler, öğrenci yurtları ve başta engelli ve yoksul çocuklar olmak üzere dezavantajlı grupların hizmet alacağı böyle merkezleri topluma kazandırmakta adeta yarışıyorlar. Bu anlamda Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda’ya ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık.”

 

 


Danışmanlık ve rehberlik hizmetleri

 

 


Toplumun her kesimi için hizmetlerin sunulacağı Sarnıç Toplum Merkezi’nde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Özel hizmetlerle, dezavantajlı yurttaşların sorunlarıyla baş etmeleri ve yaşamın her aşamasında daha fazla yer almaları sağlanacak.
Merkezde, hızlı toplumsal değişim, kentleşme ve göçün yarattığı sorunların çözümü ve yurttaşların bu sürece rahat bir şekilde uyum sağlamalarını destekleyici hizmetler verilecek. Bu hizmetlerle bireylerin, grupların ve ailelerin sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmelerine katkı koyulacak. 


 

 

 

Eğitimler ve kültürel faaliyetler

 

 


Merkezde verilecek eğitimlerle, düzenlenecek sosyal ve kültürel faaliyetlerle, sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı olan bireylerin eğitim seviyelerinin ve kültürel gelişimlerinin artması sağlanacak. Sosyal uyumu sağlamak amacıyla verilecek hizmetlerle, yurttaşların kültürel gelişimlerine katkı sağlanacak.
Merkezde görev yapan ekipler düzenli olarak saha taraması yaparak yurttaşların sorunlarını tespit edecek, bu sorunlara karşı çözümler üretecek. Ev ziyaretleri yapacak ekipler, elde ettikleri veriler ışığında toplumun ihtiyaçlarını belirleyecek ve kentin ihtiyaçlarına ilişkin sosyal projeler geliştirecek.