EĞITİM Haber Girişi : 28 Nisan 2022 23:51

'Ekonomi' Öğrencileri Basmane'yi Dinledi

'Ekonomi' Öğrencileri Basmane'yi Dinledi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Kent ve Tasarım: İzmir Lab Platformu'nun konuğu olan Kent Gözlemcisi ve Yazar Orhan Beşikçi Basmane’yi anlattı.

 

 

 

Balçova'daki İzmir Ekonomi Üniversitesi Kampüsü'nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Ceylan Öner ile Doç.Dr Zeynep Arda’nın yaptığı kültür söyleşisine İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ve Basmane gönüllüleri katıldı.

 

 

BASMANE'Yİ GEZDİLER

 

 

Geçtiğimiz hafta Basmane’yi ziyaret eden İEÜ'lü öğretim görevlileri ve öğrenciler, Basmane ile ilgili izlenimlerini sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

 

 

 

 

Kent Gözlemcisi Orhan Beşikçi de Basmane’de bulunan ve korunması gereken kültür varlıkları hakkında bilgi verdi.

 

 

Yapılan söyleşide İzmir Taşınmaz Kültür Varlıklıları envanterinin eksikliği, Helenistik dönemden günümüze gelen kültürel mirasın korunması gibi konular ele alındı.

 

 

'FARKINA VARAMAMIŞIZ'

 

 

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri de Basmane’nin adını duyduklarını çevresinden geçtikleri halde girmeye cesaret edemediklerini, Orhan Beşikçi ile birlikte yaptıkları incelemede Etiler, Mirali, Faik Paşa, Kubilay, Pazaryeri, Namazgah, Sakarya mahallerinde gördükleri kültürel zenginlikten çok etkilendiklerini, şimdiye kadar neden bu zenginliğin neden farkına varamadıklarına üzüldüklerini bundan sonra daha çok Basmane’ye gitmek istediklerini söylediler.

 

 

 

 

 

 

REKTÖR: NE YAPILACAKSA HAZIRIZ

 

 

Sohbet ortamında geçen etkinlikte Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Aşkar, üniversite olarak Basmane için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

 

Toplantıya Ekonomi Üniversitesi Öğretim görevlileri ve öğrencileri dışında gazeteciler Esat Erçetingöz, Mustafa Oğuz, şair Cem Seyhun Ünbay, Yönetmen Mehmet Sait Tunç ve Çetin Karaşahin katıldı.

 

 

Şair Cem Seyhun Ünbay okuduğu Basmane şiiriyle beğeni aldı .