POLİTİKA Haber Girişi : 09 Ocak 2024 16:31

Devrimci torunu Karasakal: ‘Çeşme gibi olmayalım’

Devrimci torunu Karasakal: ‘Çeşme gibi olmayalım’
Toplam 47 aday adayıyla belediye başkanlığı için en fazla ismin yarıştığı Urla’da CHP İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal, “Devrimci Nihat Karasakal’ın torunu olarak Urla’da da her anlamda devrim yapacağız. Urla asla Çeşme gibi olmayacak” dedi.

 

MUSTAFA OĞUZ- URLA 

 

 

 

CHP’de en fazla aday adayının yarıştığı Urla’da vatandaşlar da açıklanacak ismi heyecanla bekliyor.

 

 

 

Geçtiğimiz mayıs ayında CHP İzmir’in en genç ilçe başkanı olarak CHP Urla’nın koltuğuna oturan Avukat Pelin Karasakal, yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli mesajlar verdi.

 

 

 

"GENEL MERKEZ, HASSAS BİR YAKLAŞIM SERGİLİYOR"

 

 

 

Aday belirleme konusunda hem il ve ilçe yönetimlerinin hem de genel merkezin son derece hassas bir yaklaşım sergilediğini söyleyen Karasakal, Urlalıların ‘yerel dinamiklerden çıkmış bir aday’ istediğini CHP Genel Başkanı Özgün Özel’e ilettiğini vurguladı.

 

 

 

 

"URLALININ TERCİHİNİ SÖYLEMEKLE MÜKELLEFİM" 

 

 

 

 

Urla halkı ne istiyorsa, onu genel başkana söylemekle mükellef olduğunu aktaran Karasakal, “Doğru bir aday seçime girdiğimizde oy hedefimiz yüzde 75. Şu anda yapılan son anketlerde Urla’da yüzde 69 oranında CHP’ye oy çıkıyor. Burada partiler arası keskin ayrım yok, diğer partilerin tabanından oy almak siyaseten hep mümkün. Onun da farkında olarak her türlü çalışmayı titizlikle yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

‘ÇİFTÇİ TOPRAĞA DÖNDÜ’

 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yatırımlarının çoğunu altyapıya yönlendirdiğini hatırlatan Karasakal, “Trafik sıkışıklığını azaltacak projeler, asfaltlama çalışmaları, otopark, İZSU, doğalgaz, elektrik hatlarının yenilenmesi, sokak aydınlatmaları gibi altyapı hizmetlerinin ilçeye gelme süreçleri hızlandırıldı. Ayrıca kırsal kalkınmayı destekleyecek projelerle çiftçiyi tekrar toprağıyla buluşturdu; kurulan kooperatiflerle çiftçi para kazanmaya başladı” dedi.

 

 

 

 

‘SEBEBİ YATAY MİMARİ’

 

 

 

 

Urla’nın nitelikli göç alan bir lokasyonda bulunduğunu da sözlerine ekleyen CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, “Urla, yatay mimari anlayışını koruyabildiği için başta İstanbul olmak üzere diğer büyükşehirlerden ve yabancı ülkelerden insanlar yaşamını burada devam ettirme kararı veriyor. Tabii bazen Urla’ya yerleştikten 2 yıl sonra ‘hayvanlar koku yapıyor’ diye şikayet edilebiliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

‘URLALININ KEYFİ KAÇMASIN’

 

 

 

 

Bir dönem ‘köy dokusu’ nedeniyle Çeşme’ye yoğun ilgi olduğunu anlatan CHP Urla İlçe Başkanı Karasakal şöyle konuştu:

 

 

 

“Şimdi ise Çeşme acele dönüşen bir turizm kenti haline geldi. Biz Urlalılar, ilçemizin aynı kaderi yaşayıp Çeşme gibi olmasını istemiyoruz. Ne yazık ki Çeşme artık Çeşmelilerin yaşayamayacağı bir hale geldi. Biz bizim yaşamadığımız bir Urla’yı değil, hep birlikte bugünkü keyifli yaşantısını sürdüren bir Urla’yı istiyoruz.”

 

 

 

 

 

İZMİR’İN EN GENÇ BAŞKANI

 

 

 

 

Kendisinin devrimci gelenekten gelen Nihat Karasakal’ın torunu olduğunu da kaydeden Pelin Karasakal, “Ben de devrimci ruhla yetiştim. 18 yaşına geldiğimde ilk iş olarak gidip CHP’ye üye oldum. Ankara’da siyaset yapmak hedefim var. İlçe başkanlığından önce ilçe gençlik kollarında başkanlık yaptım. İzmir'in en genç ilçe başkanı olmaktan da gurur duyuyorum” dedi.