ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 18 Nisan 2023 15:30

Depremzede aile şimdi de SMA ile boğuşuyor

Depremzede aile şimdi de  SMA ile boğuşuyor
Depremzede Çakır ailesinin 17 aylık oğlu Coşkun, SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor. Minik Coşkun'un tedavisi Dubai'de yapılabiliyor. Tedavi masrafının 1 milyon 820 bin dolar olduğunu söyleyen baba Hüseyin Çakır'dan, “Evladımı kurtarın” feryadı geldi.

 

Depremzede SMA Tip 1 hastası olan 17 aylık Coşkun Çakır'ın, yaşama tutunabilmesi için 1 milyon 820 bin dolara ihtiyacı var.

 

 

Baba Hüseyin Çakır, Adana'da yaşadıklarını ve 6 Şubat'ta 11 kenti yıkan büyük depremlerde ev ve işyerinin de kısmen zarar gördüğünü söyleyerek, “Adana'da şalgam suyu satarak geçimimizi sağlıyorum. Bu parayı şalgam satarak biriktirmem mümkün değil. En kısa zamanda tedavi parasını toplayıp evladımızı Dubai'deki hastanede sağlığına kavuşturmak için vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyacımız var” dedi.

 

 

Valilik onaylı yardım kampanyasında henüz ihtiyaç duyulan paranın yüzde 40'ını toplayabildiklerini vurgulayan Çakır, “Bu hastalık çok hızlı ilerleyebiliyor. O nedenle biran önce, hızlıca bu parayı toplamamız gerekiyor. Bu hastalıkta maalesef yarın ne olacağı belirsiz. Bayram öncesi vatandaşlarımız 17 aylık Coşkun'a yardım yaparlarsa bira önce sağlığımıza kavuşabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar TR41 00 0460 0336 8880 0012 5677 nolu IBAN hesabına Coskun Karan Çakır Yardım Kampanyası alıcı ismiyle para gönderebilecekler. Ayrıca SMS ile COSKUN yazıp 2701'e gönderen vatandaşlar da 30 TL destek vermiş olacak