POLİTİKA Haber Girişi : 11 Ocak 2024 13:21

CHP Urla Örgütünden Mitinge Davet

CHP Urla Örgütünden Mitinge Davet
CHP Urla İlçe Örgütü önünde CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal tarafından yapılan basın açıklamasıyla, Urlalılar Ankara'da 14 Ocak Tandoğan Mitingine davet edildiler. Karasakal, "Özellikle gençleri ülkenin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.

MUSTAFA OĞUZ - URLA 

 

 

 

CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, Urla'da, hafta sonu Ankara'da yapılacak Tandoğan Mitingi ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, bilhassa gençleri, ülkenin geleceğine sahip çıkmak adına bu mitinge davet etti.

 

 

CHP Urla İlçe Başkanı Karasakal'ın açıklaması şöyle: 

 

 

 

"Ülkemiz AKP iktidarının ve Sarayın yanlış politikaları, inatla ve intikam alma hırsıyla hareket etmesi sonucu, ekonomide, hukukta, eğitimde ve demokraside her geçen gün daha büyük yaralar almaktadır.

 

 

Halkımız, atılan her yanlış adımın yol açtığı yeni krizler ve adaletsizlik yüzünden sürekli olarak yoksullaşmakta, fırsat eşitliğinden uzaklaşmakta ve adalete olan inancını kaybetmektedir.

 

 

Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yıpratılması, anayasal düzenin bozulmaya çalışılması ve hatta anayasal düzenin ve hukuk sistemimizin en önemli unsuru olan Yargıtay tarafından bizzat tanınmaması, yok sayılması gelinen vahim noktanın en büyük göstergesidir.

 

 

Anayasa mahkemesi kararlarının, AKP iktidarının ve Saray’ın desteğiyle tanınmaması yönünde verilen son karar, ülkemizin geleceğine, cumhuriyetimize ve Anayasamıza vurulan büyük bir darbedir.

 

 

Hak hukuk tanımayan, iktidardan aldığı güç ve yapılan yönlendirmeyle, anayasadan uzaklaşan bazı mahkeme ve hakimleri; hukuk skandalını, anayasa mahkemesine kafa tutmaya, anayasanın amir hükümlerini yok saymaya kadar ileri götürmüşlerdir.

 

 

 

"YAŞANAN HUKUK SKANDALIDIR"

 

 

 

Ülkemizi zaten ekonomik olarak buhrana sürüklemiş, kurtuluş reçetesi olarak sadece emekliden, işçiden, memurdan, esnaftan yapacağı kesintileri ve yoksulun, garibanın omuzlarına yüklediği zamlı vergileri sunan AKP iktidarı ise yaşanan bu hukuk skandalını adeta ellerini ovuşturarak izlemektedir.

 

 

Yaşanan her yargı krizinde, ülkemizde adalete olan inanç tükenmekte, uluslararası alanda ülkemizin itibarı yok edilmekte, yoksulluk ve açlık sınırında yaşam savaşı veren insanlarımızın kursağındaki lokmalar eksilmektedir.

 

 

Türkiye’de tüm bu akıl almaz ve kabul edilemez skandallar yaşanırken, iktidar adeta üç maymunu oynamaktadır. Krizi geçiştirmeye yönelik açıklamalarla, yaşanan krizlerin devamına katkı koyan bu anlayışa ve bu kötü gidişe artık DUR deme zamanı gelmiştir.

 

 

 

"BİLHASSA GENÇLERİMİZ..."

 

 

CHP Urla İlçe Başkanlığı olarak, tüm halkımızı bilhassa gençlerimizi, Cumhuriyetimizle, Anayasamızla hesaplaşmayakalkanlara Halkımızın kursağındaki lokmalara göz dikenlere, Saraylarda,  sırça köşklerde yaşarken emekliyi, işçiyi, gençlerimizi açlığa terk edenlere, Türkiye Cumhuriyetine karşı Anayasal Darbe Yapanlara DUR demek için,

 

Geleceğimize, Demokrasimize, Anayasaya, Emeğimize ve Ekmeğimize sahip çıkmak için,

 

14 Ocak Pazar günü, Saat 13.00’te, Ankara Tandoğan Meydanı’na çağırıyoruz.

 

 

 

"BİR MİLAT OLACAK..."

 

 

O gün, milyonlarca vatandaşımızla birlikte ülkemize sahip çıkacak, o tarihi günü tüm bu başıbozuk gidişatı değiştirmek için bir Milat olarak kabul edeceğiz."