POLİTİKA Haber Girişi : 07 Mart 2024 21:00

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Balkan'ın Seçim Ofisi'ne Görkemli Açılış

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Balkan'ın Seçim Ofisi'ne Görkemli Açılış
Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’ın Seçim Ofisi, miting havasında bir buluşmayla açıldı. Açılışta Balkan'ın annesi de 'moral' destek kuvvetleri arasında oğlunu saatlerce ayakta bekleyerek destekledi.

 

 

 

MUSTAFA OĞUZ - URLA 

 

 

 

 

Yarımada'nın kalbi Urla'da 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde, yarışa giden adayların gövde gösterileri birbirini izliyor.

 

 

 

 

CHP'nin 2019 yılındaki yerel seçimlerde FETÖ PDY Terör örgütü iltisakı nedeniyle görevden alınan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un ardından 'kayyum' atanması suretiyle yönetilmesini Urlalılarla birlikte izlediği, parti yönetimi kademesinde bu olayın sorumluluğunu almaya kimsenin yanaşmayarak soğutmaya terk ettiği  ve koltuğunu korumaya feda ettiği Urla Belediye Başkanlığı için, yeni dönemde yarış heyecanı günden güne artıyor.

 

 

 

 

 

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan'ın Urla Merkez Seçim Bürosu açılışı, CHP Urla Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda Urlalının katıldığı törenle yapıldı. Törende, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Yüksel Taşkın, Sevda Erdan Kılıç, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay ve Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli gibi isimler hazır bulundu. 

 

 

 

 

 

ESKİ BAŞKANLAR, VEKİLLER, YENİ ÜYELER... 

 

 

 

 

 

CHP Eski Genel Başkan Yardımcılarından ve İzmir İl Başkanlarından Alaattin Yüksel, CHP Eski İl Başkanı Kemal Karataş, CHP Eski İzmir Milletvekillerinden Kani Beko ve Tacettin Bayır, Bornova Eski Belediye Başkanı Olgun Atilla,  Buca Eski Belediye Başkanı Ertan Erdek, Konak Eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın ve Çeşme Eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Urla Eski Belediye Başkanlarından Bülent Baratalı, Selçuk Karaosmanoğlu ve Sibel Uyar da açılıştaydı.

 

 

 

 

Programda İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye üye olan 85 Urlalı yurttaşa CHP rozetleri de takıldı.

 

 

 

 

 

CHP İLÇE BAŞKANI KARASAKAL: BU AKŞAM

GÖRÜYORUM Kİ BİZ KAZANDIK!

 

 

 

 

 

CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal,1 Nisan sabahı Urla Belediyesi’nin kapılarının tekrardan halka açılacağını iddia ettiği seslenişinde,  "Urla'da 4 buçuk yıl bizi atanmış bir iradeye mahkum edenlere inat, sabırla bekledik. Bu akşam görüyorum ki biz kazandık, Urla kazandı. 1 Nisan sabahından itibaren biz yokken bu belediyenin içinde neler oldu, hepsinin hesabını tek tek soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi .

 

 

 

 

 

 

 

ANNE YILDIZ BALKAN

COŞKUSUYLA 'PARLADI' 

 

 

 

 

 

Katılanların heyecanını sevinç ve coşku ifadeleriyle dolu slogan ve pankartlafra yansıttığı açılış, doğal bir mitinge dönüşürken; alandaki coşkuya ortak olan isimler arasında CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan'ın annesi Yıldız Balkan da yer aldı. Anne Balkan, gurur duyduğu çocuğunun adaylığıyla ilgili her slogana eşlik etmesi ve arkadaşlarıyla coşkusunu saklamamasıyla, samimiyetiyle, katılanların gıptayla baktığı isim oldu.

 

 

 

 

 

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan ise "Urla’mızın hak ettiği laik, demokratik ve sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyarak, katılımcı ve şeffaf yönetime 1 Nisan'dan itibaren kavuşturacağız" dşye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

"MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI

KENT URLA" VİZYONU 

 

 

 

Zorunlu bir aranın ardından Urla’yı yeniden demokrasiye ve halkın iradesinin üstün görüldüğü bir anlayışla buluşturacaklarını  vurgulayan Selçuk Balkan, "1 Nisan’da Urla’mızın hak ettiği laik, demokratik ve sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyacak, katılımcı ve şeffaf yönetime kavuşturacağız. Bir Liman Kenti olan Urla’mız, Klazomenai’den günümüze nüfusunu artırarak büyüdü: Urla farklı geleneklere sahip ve bir arada yaşama kültürünü benimsemiş insanların birlikte, kardeşçe yaşadığı bir kent oldu. Bu anlayışla büyümüş, bu kültürle yetişmiş, Urla’nın bir evladı olaraki (Mutlu İnsanların Yaşadığı Kent Urla) vizyonuyla bu yola çıktık.  Bu vizyonumuz, mutluluğumuz; bizim için, çocuklarımızın eşit eğitim haklarına sahip aktif bir birey olabilmesi, toplumsal kimliğini kazanabilmesi, kendini özgürce ifade edebilmesi ve yerel yönetime katılım hakkına sahip olmasıdır. Gençlerimizin varoluş mücadelesi, eğitimle, sporla, sanatla, iş olanaklarıyla buluşabilmesi ve hayallerini kolayca gerçekleştirebilmesidir. Kadınlarımızın çağdaş yaşam haklarına sahip olması, toplumun her alanında üretime katılabilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta özgürce var olabilmesidir. Her 8 Mart’ta, kadın haklarının hatırlanması değil, toplumsal cinsiyet eşitliğinin konuşulmaya ihtiyaç duyulmadığı; hakların; kadın, çocuk, hayvan hakları gibi ayırt edilmediği günleri yaşamaktır. Tüm farklılıklarımız ve benzerliklerimizle herkesi kucaklayarak, katılımcı bir yönetim ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla, Urla’mıza hizmet edebilmektir. Hukukun işlemediği, adaletin yok sayıldığı bir ülkede güven duygumuzu yitirmiş olsak da bizler ne taraf olacağız ne de bertaraf olacağız. Biz, haktan ve halktan yana olacağız. Bizim tek işimiz Urla, bizim tek gücümüz Urla olacak" dedi. 

 

 


Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 100 yıl öncesinde, canları pahasına karanlığı yok ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini önemle vurgulayan Balkan, "Biz de hakkımızı, adaletimizi, hukukumuzu yeniden tesis etmek için bu bilinçle var gücümüzle çalışacağız. Vatan borcumuzu çok çalışarak, bu memleketi yükselterek ödeyebiliriz. Biz, Cumhuriyet Halk Partimizin bayrağı altında; Urla’mızın hak ettiği hizmetleri alması ve örnek gösterilecek bir kent haline gelmesi için, liyakatli, alanında uzman ve Urla’ya hizmet etmeyi canı gönülden isteyen, birbirinden değerli meclis üyesi adayı arkadaşlarımızla birlikte, bu misyon doğrultusunda çalışacağız’ ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Urla halkına mesajını okudu. Parti Sözcüsü Deniz Yücel kürsüye gelerek, katılımcılara şöyle seslendi:

 

 

 

 

CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: "URLA, KENDİSİYLE

YARIŞAN CHP BELEDİYECİLİĞİNİ  ÖZLEDİ..."

 

 

 

 

 

"Urla'da bu sahada, Bu coşkulu, heyecanlı, inançlı kitle bize gösteriyor ki Urla’da bu iş bitmiş. Urla, 4 buçuk yıldır hizmete aç. Urla, hizmet bekliyor. Urla proje bekliyor. Urla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hizmet odaklı insana, çevreye, doğaya, yeşile değer veren ve koruyan, ranta ve talana izin vermeyen, hizmet odaklı, hizmette kendisiyle yarışan Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğini özlemiş. Urlamız, 31 Mart tarihinden sonra Selçuk Balkan Başkanımızın başkanlığında özlediği hizmetlere kavuşacak’ ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

İYİ PARTİLİ ESKİ İL YÖNETİCİSİ VE

85 YURTTAŞA ALTIOKLU ROZET 

 

 

 

 

 

Törende coşkulu konuşmaların ardından, İYİ Parti İzmir İl Yönetimi’nde önceki dömegörev alan Nihat Yılmaz’ın da aralarında yer aldığı,  İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye üye olan 85 yurttaşa rozetleri takıldı. Grup adına konuşmasını gerçekleştiren Yılmaz, "Şimdiye kadar desteklerini esirgemeyen ve bugün de yanımda yer alarak bana güç veren yol arkadaşlarıma, nazik davetleriyle güç birliğinin kurulmasına örnek olan Selçuk Balkan Başkanımıza teşekkür ederim" dedi.