POLİTİKA Haber Girişi : 08 Şubat 2024 15:00

CHP Urla Adayı Balkan net konuştu: Ranta geçit yok!

CHP Urla Adayı Balkan net konuştu: Ranta geçit yok!
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, yerel basınla kahvaltıda buluştu. Balkan, hedeflerini anlattı. Buluşmayı sade bir kahvaltı olmaktan çıkaran soruları BİZİM YARIMADA'dan MUSTAFA OĞUZ sordu. Balkan'a dair merak edilen bazı sorular yanıt buldu.

 

MUSTAFA OĞUZ - URLA 

 

 

CHP Urla İlçe Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. 

 

 

 

"Sanat Sokağı" olarak bilinen Zafer Caddesi'nde Kutlukaya Otel'de düzenlenen kahvaltıya, CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, CHP Urla İlçe Başkanı Av.Pelin Karasakal, yerel ve ulusal basın kurumlarında çalışan basın emekçileri katıldı.

 

 

 

SOSYAL PROJELERLE AYRIMSIZ BELEDİYECİLİK...

 

 

 

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, gazetecilerle, birlik ve beraberlik içinde çalışacağını, kapısının vatandaşa devamlı açık olacağını vurguladı, yaşama geçireceği projeleri de yakında kamuoyuna açıklayacağını ifade etti.

 

 

 

 

Urla'nın sosyoekonomik bakımdan varlıklı ailelerin ilçesi olarak algılandığını belirten Balkan, belediye hizmetlerinde ayrım yapmayarak, dar gelirli ve varlıklı ailelerinin yaşadığı bölgelere eşit hizmet vereceğini taahhüt etti.

 

 

 

Balkan, "Bu konuda ödün vermeyeceğim. Bunun sancıları olacak. Sosyal boyutta projelerle de belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.  

 

 

 

 

ESKİ BELEDİYE BİNASI YIKILACAK

YENİ YERİNDE İNŞA EDİLECEK 

 

 

 

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Balkan, raporla depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen belediye hizmet binasının yıkılacağını, belediye binasının başka bir yere taşınarak yurttaşlara daha pratik hizmet verecek bir mimari projeyle yeni yerinde inşa edileceğini söyledi.

 

 

 

TERMİNAL, İYTE'YE YAKIN ALANA TAŞINACAK

SANAYİ SİTESİ YIKILIP İYTE ÖĞRENCİ YURDU OLACAK 

 

 

 

Urla İlçe Terminali'nin de İYTE yakınlarında 35  dönümlük araziye yapılarak hizmete alınacağını anlatan Balkan, "Urla İlçe Terminali'ne de Urla Yüzüncü Yıl Kültür Merkezi kazandıracağız. Bu merkezde sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini ve öğrencilerimizin kurs, ek ders eğitimleri alabilecekleri birimler oluşturacağız. Artık şehir merkezi içerisinde kalan Urla Sanayi Sitesi'ni yıkarak, yerine İYTE öğrencileri için yurt yapacağız, Bu projeyle hem öğrencilerimize barınma imkanı sağlayacağız hem de öğrencilerimizin Urla merkezde sosyalleşmesini kolaylaştıracağız. Gençlerimizin, kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için sosyal ve kültürel amaçlı belediye hizmet alanlarını çoğaltacağız. Bu amaçla gece 02.00' ye kadar faaliyet gösteren otobüs seferleri planlayacağız. Planlama kapsamında belediyeye yeni otobüsler satın alacağız. Belediye kapısını vatandaşa yedi gün yirmidört saat açık tutacağız" dedi.  

 

 

 

 

 

 

"URLA'YI RANTA TESLİM ETMEYECEĞİM" 

 

 

 

CHP Urla Adayı Selçuk Balkan, ayrıca tarım arazilerini de imara açmayacaklarını, özellikle Yağcılar Mahallesi Altınköy civarında dedikodulara konu olan yaklaşık 500 tane arsa olarak bölünmüş alandaki tarım arazilerinin de  kesinlikle imara açılmayacağının sözünü verdi.

 

 

 

Balkan, şunları söyledi:

 

 

 

 

"1/100.000'lik Manisa- İzmir Çevre Düzeni Planı'nda, sürdürülebilir alanda kalan büyük bir kısım var. Bu yüz bin planının düzelmesi imkansız. Bu bölge, SİT'e takıldı. Arazi sahipleri mahkemeye verdiler, davayı kaybettiler. Urla Belediyesi'ne 16 uygulaması yapılması için geldiler, ret oldu. Bakanlığa gidip yaptılar. Büyükşehir Belediyesi dava açtı, Urla Belediyesi dava açmadı. Büyükşehir Belediyesi, (18/16 uygulaması yanlıştır, bu parselasyon iptal olacak, tek parçaya dönecek) dedi. Ben köylüyüm, bu alanın imara açılmaması için ben de eylem yaptım.Urla' yı ranta teslim etmeyeceğim, etmeyeceğiz." 

 

 

 

"SAHADA KOŞAN VE PARTİYE HİZMET EDEN SEÇİLECEK" 

 

 

 

Meclis üyelerinin de, sahada koşan ve partiye hizmet eden kişiler arasından seçileceğinin altını çizen CHP Urla Belediye Başkan Adayı Balkan, bu çerçevede CHP Örgütünün kantarının belirleyici olacağını ve tercihlerde pusulanın 'emek yönünü' göstereceğini sözlerine ekledi.  

 

 

 

Bizim Yarımada'nın "Belediye Başkanlığınızı etkileyecek, düşürecek her hangi bir cezanız ve devam eden davanız var mı" sorusuna ise, "Anamın ak sütü gibi akım" diye yanıt veren CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, şöyle konuştu:

 

 

 

"2016 yılında Özgür Can Gökmen Parkı'nın yanında inşaatlar yapılırken, bir kaza meydana geldi. Ben de şantiye şefiydim, beton pompası çalışana çarptı. Bu kişi yaralandı. Bu taksirle işlenen bir kaza. Yüzde 10 kusurlu bulundum. Yargılama 2019 yılında sonuçlandı. Cezam paraya çevrildi. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Başka bir davam ve yargılanmam yok." 

 

 

 

 

 

Bizim Yarımada'nın "Urla'yı siz mi yöneteceksiniz, yoksa siz mi yönetileceksiniz. Başkalarının müdahalesi olacak mı?" sorusu üzerine, "Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım birlikte yöneteceğiz. Urla'yı seven STK temsilcileri ve herkesin söz hakkı sahibi olacağı bir birliktelik yaratacağız" dedi.   

 

 

Balkan, yaşama geçirecekleri projeleri de yakında kamuyona açıklayacağını söyledi.

 

 

 

SELÇUK BALKAN KİMDİR?

 

 

 

Mimar  -1984 yılında Urla’da doğdu. 2009 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Balkan, 2017 yılında İYTE Mimarlık Fakültesi Yüksek Lisans mezunudur. 2010-2016 yılları arasında TMMOB Mimarlar Odası Urla Temsilciliği görevini gerçekleştirmiştir.

 

 

Urla’da kendi ofisinde serbest mimarlık yapmaktadır. Hem 2014 hem de 2019 Yerel Seçimlerinde Urla Belediye Meclis Üyesi seçilerek bu görevi yerine getirmiştir. Selçuk Balkan, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Mimar Pınar Gökçınar Balkan ile evlidir. Selçuk Balkan, biri kız diğeri erkek iki çocuk babasıdır.