POLİTİKA Haber Girişi : 01 Şubat 2024 17:30

CHP Karaburun'da İsyan Var: İthal Aday İstemiyoruz

CHP Karaburun'da İsyan Var: İthal Aday İstemiyoruz
CHP Genel Merkezi tarafından Karaburun Başkan Adayı açıklanan Nurşen Balcı, tepkiyle karşılandı. Karaburun Belediyesi Başkan Adayı Nurşen Balcı, yönetmeye talip olduğu cennet Karaburun’a ilk ziyaretinde, cehennemi yaşadı.

MUSTAFA OĞUZ - KARABURUN  

 

 

 

 

 

KARABURUN ÇIKMAZ SOKAK!...

 

 

Tarihte ‘isyanın coğrafyası’ olarak bilinen, doğasıyla ve deniziyle cennet  Karaburun, CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde 29 Ocak Pazartesi günü toplanan MYK ve PM ardından aday ilan edilen Nurşen Balcı kararına da isyan bayrağını açtı.  CHP Kadın Kolları Genel Merkez Yöneticisi, Karşıyaka, Çiğli ve Büyükşehir Belediyeleri eski bürokratlarından, eski meclis üyelerinden Nurşen Balcı, CHP Belediye Başkan Adayı olduğu Karaburun’a gelerek, CHP Karaburun İlçe Örgütü’ne ziyarette bulundu.

 

 

 

ANA KAPIDA PROTESTO OLUNCA

ARKA KAPIDAN GİRDİ

 

 

 

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü mensuplarıyla beraber geldiği CHP Karaburun İlçe Örgütü’ne girmek için tepkili Karaburunluların beklediği Parti ana giriş kapısı yerine bir kahveden geçiş yapan Nurşen Balcı, parti merdivenlerinden çıkarken ‘kırmızı kart’ gösteren ve “İthal aday istemiyoruz” pankartı taşıyan partililerce karşılandı.

 

 

 

 

 

 

Karaburunlular, Yarımada’da partinin bayrağının dalgalanması için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP yöneticilerinin aldıkları kararın, Karaburun Halkı’nın kabul edebileceği bir karar olması gerektiğini vurguladılar.  CHP’nin ilçe halkını ve örgütünü yok saymasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Karaburunlular, bu tercihle 2004’te sağ siyaset tercihinin yerine geçen ve o günden bu yana dalgalanan CHP bayrağının siyaset gönderinden ineceği uyarısında bulundular.

 

 

 

“Karaburun’dan dosya alan aday adayları arasından seçim yapılmalı. Başarılı Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan gibi, diğer aday adaylarımız da küstürülmemeli. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok” görüşü CHP Genel Merkezi’ne mesaj olarak dile getirildi.

 

 

 

 

CHP KARABURUN İLÇE BAŞKANI SUBAŞI:

“SEÇİMİ KAZANMA ŞANSIMIZ YOKTUR”

 

 

 

Karaburun Eski Belediye Başkanı Serdar Yasa, “Karaburun hep kazanmıştır. Ancak Börklüce döneminden bu yana haksızlıklara karşı çıkmıştır. Doğruya doğru, eğriye eğri Karaburun!” dedi.

 

 

Yarımada’nın en küçük ilçesi olduklarını vurgulayan CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı ise, Karaburunluların tanımadığına oy vermeme tercihinde olduğunu söyledi. Subaşı, “Ben de ithal başkan adayı istemiyorum. Seçimi kazanma şansımız yoktur. Bizim insanımız tanımadıktan sonra oy vermiyor. Bu açıdan sıkıntılıyız. Büyük bir ilçemiz yok. Mesela Buca’da insanlar partisine oy veriyor. Bizde böyle bir durum yok ” diye konuştu.

 

 

 

 

İLAN EDİLEN ADAY BALCI: CHP KAZANACAK

 

 

 

CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı ise, ilçe ziyaretindeki tepkilerin duygusal olduğunu savunarak, “CHP’den asla vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum. CHP kazanacak, biz kazanacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bir saat kapalı toplantı yaptıktan sonra, kentten ayrılmak üzere otomobiline binerken protestolarla, ‘istifa’ sloganlarıyla ve şoför mahalline asılan “İthal aday istemiyoruz” pankartıyla Karşıyaka’ya uğurlandı.