POLİTİKA Haber Girişi : 27 Ekim 2022 18:22

CHP Buca: Cezaevi alanı, AKP'nin inşaat alanı olamaz

CHP Buca: Cezaevi alanı, AKP'nin inşaat alanı olamaz
Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Örgütü, Buca Cezaevi alanının tartışmasız yeşil alan olması için imza kampanyasıyla ve kurduğu stantlarla, toplumu bilgilendirici ve yaşadığı kentin geleceğine önem veren örnek bir yerel siyaset çalışması sürdürüyor.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Buca İlçe Başkanlığı, kentte Adalet ve Kalkınma Partisi ile aralarında tartışmaya neden olan Buca Cezaevi alanı ile ilgili olarak stantlarla 'yeşil alan' çağrısı yapıyor. 

 

 

 

Alanın beton olmaksızın, konut ve ve ticaret alanı yer almaksızın sadece yeşil alan olması için yurttaşlara imza kampanyası için alanla ilgili gelişmeleri anlatan CHP Buca İlçe Örgütü üyeleri, çok önemli bir kent görevini de yerine getiriyor.

 

 

 

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Buca'da rant ve talana izin vermeyeceklerini belirterek, "Biz Bucalı'ya danışılmadan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planlarda; burada betona yer verilmesiyle Buca'nın merkezi iktidar tarafından cezalandırıldığjnı düşünüyoruz. Bu cezaya bir son verilmesi için elimizden ne geliyorsa, bu ülkenin kurucu iradesinin temsilcileri olarak yapacağız" dedi. 

 

 

 

Stant ziyaretçileri ve imzacıları arasında CHP'li Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Çakır, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Çağdaş Kaya, İsmail Yüzer, Görkem Duman, CHP Buca İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yöneticileri-üyeleri yer alırken; cezaevi alanı karşısındaki otobüs durağı yakınında kurulan ikinci bir stantla da Buca Cezaevi'nin neden yeşil alan olması gerektiği yurttaşlara anlatılıyor. 

 

 

 

Yurrtaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, imza atanların büyük bölümünün "Çocuklarımızın geleceği için Buca Cezaevi alanın yeşil alan olarak düzenlenmelidir" görüşlerini paylaştıkları gözlendi.