SPOR Haber Girişi : 14 Nisan 2023 18:00

Çeşme 'şah' çekenlerle doldu!

Çeşme 'şah' çekenlerle doldu!
Yarımada Oyunları'na da uzun bir aradan sonra 2022'de ev sahipliği yapan Çeşme, önemli bir spor organizasyonuyla tarihi günlerini yaşıyor. 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Çeşme’deki açılış töreninin ardından başladı.

15-19 Nisan tarihleri arasında Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, 43 kulüp ve 85 takım olmak üzere 400 sporcu şampiyonluk için hamle yapıyor.

 

Şampiyonanın açılış törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Vekili Yıldırım Aktuğan, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Medine Boz, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, TSF Çeşme İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç, satranç sporcuları, veliler ve kulüp temsilcileri katıldı.


ÜLKENİN DÖRT BİR

YANINDA ŞAMPİYONALAR

 

Açılışta konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasında, satranç şampiyonalarını Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediklerini vurguladı.

 

TSF Başkanı Tülay şunları söyledi: “Çeşme’deyiz ve 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonamızı burada düzenliyoruz.  Çeşme Belediyesi'nin katkılarıyla güzel bir organizasyona imza atacağımıza inanıyorum. Çeşme aynı zamanda artık gelenekselleşen Çeşme Açık Satranç Turnuvası’na da ev sahipliği yapıyor. Ben o turnuvamızın da çok güzel geçeceğine inanıyorum. Tüm faaliyetlerimizde bizlerden desteğini eksik etmeyen başta Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Bakanlığımıza ve bu faaliyetimizde bizlere destek olan Çeşme Belediyesi’ne ayrıca tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Şampiyonamızda hamle yapan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

 

KAYMAKAM VE BELEDİYE

BAŞKAN VEKİLİNDEN “HOŞ GELDİNİZ”

 

Sporculara başarılar dileyen Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Çeşme Belediye Başkan Vekili M. Yıldırım Aktuğan ise, Çeşme’de önemli bir satranç şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Şampiyona katılımcısı satranç oyuncuları, ilk hamlelerini turnuvanın düzenlendiği  iki ayrı nokta olan Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Lisesi ve Çeşme Aya Haralambos Kilisesi Kültür Merkezi’nde  organizasyonun protokol konuklarıyla birlikte yaptılar.