GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ekim 2022 16:02

Büyükpark’ta güneş tutulması heyecanı

 Büyükpark’ta güneş tutulması heyecanı
2022 yılının en önemli gök olaylarından biri olan parçalı güneş tutulması Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir etkinlikle izlendi. Genç Kaşifler Bilim Evi tarafından hazırlanan organizasyon Bornova Büyük Park’ta gerçekleşti.

Bornova Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Ünal ve meclis üyeleri ile çok sayıda Bornovalının katılım gösterdiği etkinlikte özellikle çocuklar büyük heyecan ve sevinç yaşadı.

 

 

 

2022 yılında Türkiye’den gözlenen tek parçalı güneş tutulması, parkın içine kurulan teleskoplar ile uzman eğitmenler eşliğinde izlendi. 

 

 

Genç Kaşifler Bilim Evi’nde görevli eğitmenler katılımcılara sunumlar yaparak Ay’ın dünyayla güneş arasına girerek güneşten gelen ışığı bloke etmesiyle oluşan güneş tutulmasını ve gök olayları ile ilgili genel bilgiler verdi. İzmir’de 3 saate yakın süren tutulmayı izleyenler yaşadıkları heyecanı hem kendilerini hem de tutulmayı fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Tutulma sırasında ay güneşin yaklaşık yüzde 32’sini kapladı.

 

 

 

Bir daha yaşanacak olan parçalı güneş tutulmasının 2027 yılında olmasının beklendiğini ifade eden Bornova Belediyesi Başkan Vekili Ünal, “Yaptığımız çalışmalarla gençleri sanata ve bilime yönlendirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın etkinliğimize olan ilgisi bizi çok mutlu etti” dedi.