GÜNDEM Haber Girişi : 25 Haziran 2021 16:00

Buca Kaymakamlığı’ndan Uyuşturucu ile Mücadele Günü Etkinlikleri

Buca Kaymakamlığı’ndan Uyuşturucu ile Mücadele Günü Etkinlikleri

Buca Kaymakamlığı’ndan Uyuşturucu ile Mücadele Günü Etkinlikleri
Buca Kaymakamlığı 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında etkinlikler düzenledi. Uyuşturucuyla mücadele ve farkındalığı arttırmak için İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “En İyi Narkotik Polisi :Anne” projesinin de tanıtıldığı etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Uyuşturucu ile mücadele konusunda tüm kurumların ellerinden gelen gayreti gösterdiğini, Buca’da uyuşturucu kullanımıyla mücadelede çok boyutlu çalışmalar yapıldığını, bugün de halkımızın bu konudaki duyarlılığını arttırmak için Buca  Kaymakamlığınca bir takım etkinlikler düzenlendiğini belirtti.
Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, “Uyuşturucu kullanımı meselesi her zaman problem olmakla birlikte son zamanlarda ulaşımın kolay olması sebebiyle tüm dünya için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bildiğiniz üzere uyuşturucu madde ile mücadelenin çok farklı dinamikleri var. İşin kolluk gücü tarafında ciddi ve gayretli çalışmalar yürütüyoruz. Fakat biliyoruz ki sadece kolluk kuvvetlerimizin önleyici çalışmaları bunu engellemek için yeterli değil. Bu noktada sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Bizler ne kadar gayret gösterirsek gösterelim sizlerin çabaları her zaman daha etkili olacaktır. Bu inançla çocuklarımızın geleceği için hep beraber çalışalım” dedi. Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Doktor Tülay Çalışkan ise Dünya Sağlık Örgütü’nün Bağımlılıkla Mücadeleyi 10 madde ile tanımladığını, İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Bağımlılıkla Mücadele çalışmaları kapsamın yasal takip, ilaç tedavisi, Uygulama ve takip bağımlılıkla mücadele eğitimleri düzenlediklerini belirterek geçtiğimiz yıl içinde 235 teknoloji, 38 Ruh sağlığı ve 345 hizmet içi eğitim verdiklerini söyledi. Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubeden Komser muavini Rafet Çetin ise projenin çıkışı neden Anne olduğunu anlattı. Çetin yapılan ankette kullanıcıların % 47 si ikametinde Anne ve aile bireylerin yanında kullandıklarını tespit ettiklerini Yeşilay’la ortaklaşa yürütülen projenin paydaşlarının Jandarma, Sahil Güvenlik olduğunu ifade etti.
Buca SSK Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen "Sporla Bağımlılıktan Uzaklaşıyorum" etkinliği , İlçe Müftülüğünce Uyuşturucu Madde Kullanımı İle Mücadelede farkındalık yaratılması amacıyla broşür dağıtımı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Uyuşturucu Madde Kullanımı İle Mücadelede farkındalık yaratılması amacıyla broşür dağıtımı ve açılan stantlarda bilgilendirme faaliyeti, İlçe Emniyet Müdürlüğünce Uyuşturucu Madde Kullanımı İle Mücadelede farkındalık yaratılması amacıyla broşür dağıtımı ve açılan stantlarda bilgilendirme hizmeti, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Uyuşturucu Madde Kullanımı İle Mücadelede farkındalık yaratılması amacıyla broşür dağıtımı ve açılan stantlarda bilgilendirme faaliyeti  ve Buca Sosyal Hizmet Müdürlüğünce Hizmet Almış (20 yirmi) aile ile Uyuşturucu Madde Kullanımı İle Mücadelede farkındalık yaratılması amacıyla Farkındalık Toplantısı düzenlendi.,