POLİTİKA Haber Girişi : 21 Mart 2023 14:04

BUCA’DAN ŞİFA İÇİN, VEKİL ADAYI OLDU

BUCA’DAN ŞİFA İÇİN, VEKİL ADAYI OLDU

‘HASTA SİYASET’E, BUCA’DAN ŞİFA İÇİN, VEKİL ADAYI OLDU

Tek başına bir HİÇ

Hep birlikte HER ŞEY!

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Prof.Dr. Fisun Şenuzun Aykar TBMM için yola çıktı

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fisun Şenuzun Aykar, “hemşirenin oyu hemşireliğin gücü” sloganı ve “Tek başına bir hiç, hep birlikte her şey” parolasıyla, milletvekili olmak için yola çıktı.  Prof. Şenuzu Aykar, üniversitedeki görevinden istifa ederek aday adayı oldu. Prof.Dr. Aykar, “Bugün kamu ve özelde çalışan toplam 315.000 meslektaşımızın ve 75.000 öğrencimizin mecliste temsiliyeti bulunmamaktadır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ötekileştirilen ve yok sayılan sesimiz, 390.000 kişilik ailenin haklı sesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkmalıdır” diye seslendi. 

“BERABER KAZANACAĞIZ”

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı olarak, Belenbaşı Köyü Yörük Türkmen Derneği, İzmir İş Kadınları Derneği, Sesi Olun Sessizliğin Derneği, Selanik ve Balkan Muhacirleri Derneği, HEP-SEN gibi STK ve sendikalara ziyaret de gerçekleştiren Prof. Aykar,  hedeflerini anşattı., Prof. Şenuzun Aykar, “Bu yol hakkımız olanı alma yolu, Bu yol adaleti sağlamanın yolu. Sağlık alanında düşük ücret ile ötekileştirilen, ekip ilişkisi yerine ast-üst ilişkisi ile çalışma hevesleri yok sayılan onlarca meslek grubu var ve sayıları 1 milyon. Hep beraberiz, hep beraber kazanacağız” dedi.

“MİLLET KAZANINCA NE OLACAK?”

Sosyal medya hesabından da “Millet İttifakı kazandığında ne olacak?” sorusunu soran Prof. Şenuzun Aykar, bunun altına, sağlık sistemine ilişkin vaatleri şöyle sıraladı: “Sağlık çalışanlarına aile bütünlüğünü korumak amacıyla nöbetli çalışmayı da gözeterek kreş, yuva ve etüt merkezleri açılacak. Sağlık çalışanlarının uzun nöbet sorunu çözülecek. Türk Hemşireler Birliği kurulacak. Sağlık mesleklerinin görev tanımları, yetki ve sorumlulukları belirlenecek. Sağlık çalışanlarının çalışma şartları, ücretleri ve özlük hakları iyileştirilecek. Hak ettikleri itibarları yeniden kazandırılacak. Ek göstergelerde yeni düzenlemelere gidilecek.”

“EV SAHİBİ OLDUĞUMUZ

SÖZ SAHİBİ OLAMADIĞIMIZ…”

“Büyük camiamızın temsiliyet eksikliğini gidereceğimiz, ötekileştiren yaklaşımları özlük haklarımızı savunarak çözeceğimiz, güçlü sesimizi duyuracağımız güne artık çok yakınız. Ev sahibi olduğumuz ama söz sahibi olamadığımız sağlık sistemini hep birlikte değiştireceğiz.”