YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 08 Kasım 2022 11:01

Buca'da sürdürülebilir hedefler: Ufukta yeşil bina var

Buca'da sürdürülebilir hedefler: Ufukta yeşil bina var
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, uluslararası sürdürülebilir ve kapsayıcı kamusal hizmetler sunmak amacıyla kurulan ve Buca Belediyesi’nin de katılımcısı olduğu CIPPS 2021 -2022 mezunları ile 2022- 2023 yeni dönem ekibinin kaynaşma toplantısına katıldı.

 

Buca Belediyesi Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi’ndeki toplantıya CIPPS (Sürdürülebilir, Dayanıklı ve Kapsayıcı Kamusal Alanlar ve Hizmetler)Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. İlhami Alkan Olsson ve  Lund Üniversitesi Çevre ve İklim Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Johanna Alkan Olsson başkanlığında yurtiçinden ve yurtdışından pek çok ekip elemanı katıldı.

 

 

 

 

 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, program dahilindeki “Düşük Emisyonlu ve İklim Dirençli Şehirler İçin Belediyelerin Kapasitelerinin Güçlendirilmesi” projesinde katılımcı olmaktan mutlu olduklarını belirterek, belediye çalışmalarından örnekler verdi.

 

 

 

 

Kılıç, 9 aylık sürede  Prof .Dr. Canan Madran, Filiz Basmacı,  Candaş Balta,  Ali Kemal Çınar ve Arzu Külahçıoğlu Altıngöz’ e çabalarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

“PARKLARDA KENDİ

ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ”

 

 

 

 

 

Daha yeşil bir gelecek için kişi başına düşen yeşil alanı artırmaya çalıştıklarını belirten Kılıç, parklarda klasik sulamadan vazgeçip damlama sulamayı hayata geçirdiklerine dikkat çekti, “Önümüzdeki dönem için parklarda kendi enerjimizi üretmeyi planlıyoruz, parklarımızın yüzde 80’inde bu çalışmaları hayata geçirebilecek durumdayız.  Öte yandan parklarımızı kendi seramızın bitkileriyle süslüyoruz. Bilim Sanat Merkezimizde dünya çapında başarılara imza attık. Merkezimizdeki öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönüyorlar. Çiftçilerimizi destekleyen projelerimiz var; onlara tarım arazisinde tarım yaparak para kazanılabileceğini göstermek istiyoruz. Tohum desteği verdiğimiz gibi ekim-dikimde de destek olduk, ayrıca fiyat alım garantisi de verdik” dedi.

 

 

 

 

YENİ PROJE: YEŞİL BİNALAR

 

 

 

 

2021’de başlayan işbirliği sonucu İzmir’deki diğer belediyelerle ortak çalışma yürüttüklerini hatırlatan Başkan Kılıç, projedeki Buca Belediyesi’nin yeni ekip üyelerinin programa kabulü için de CIPPS yönetimine teşekkür etti. 

 

 

 

 

Projede Buca Belediyesi’nden katılan yeni isimler, Buca Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berk Hızlıateş, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nden Yasemin Güzelkaya ve Beyza Kuşoğlu, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli Hande Taylan. Yeni dönem çalışmalarının proje konusu ise “Yeşil Bina Projesi” olarak belirlendi.