YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 12 Eylül 2021 01:25

Buca'da Kooperatif Atılımı!

Buca'da Kooperatif Atılımı!
Buca Belediyesi, Belenbaşı, Kaynaklar, Karacaağaç, Doğancılar ve Kırklar mahallelerindeki üreticilerin; Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında birleşmelerine öncülük etti. Üzüm, Kavun ve bardacık tezgahlarda tüketiciyle buluştu.

 

İzmir merkezde en fazla tarım arazisine sahip Buca’da, Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentte tarım alanında atılım yapmak adına önemli adımlar atıyor. Pandemi başında uygulamaya geçirilen "Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı" ile Türkiye’ye örnek olan işlere imza atan Buca Belediyesi, köyler bölgesindeki Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne de destek verdi.

 

BUCA KÖYLERİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ

 

Buca Belediyesi, Belenbaşı, Kaynaklar, Karacaağaç, Doğancılar ve Kırklar mahallelerindeki üreticilerin; Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında birleşmelerine öncülük etti. Kooperatifi canlandırarak köylüye can suyu olan Buca Belediyesi, tüketiciye de sağlıklı ürünleri uygun fiyatla ulaştırmak için gerekli tüm fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdi. 

 

HIRSIZ ALMAZ, BUCALI ALIYOR!

 

Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, artık Buca Belediyesi önünde ve Şirinyer’de açılan satış tezgâhlarında, ilçeye özgü kavun (hırsızalmaz), bardacık ve üzümü üreticiden tüketiciye ulaştırıyor. 

 

Bin 300 Buca Belediyesi çalışanının market alışverişlerinde kullandığı Üzüm Kart’ın da geçerli olduğu tezgâhlar, Bucalılardan büyük ilgi görüyor.