GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mart 2023 09:30

BUCA’da EYT’liler mutlu sona ulaştı

BUCA’da EYT’liler mutlu sona ulaştı

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz KURT:

BUCA’da EYT’liler mutlu sona ulaştı

EMİNE KANTARCI

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, “Toplumda her yaş grubuna dokunuyoruz. Sağlık finansmanını biz sağlıyoruz. Kayıt dışı istihdam alanında çalışıyoruz. Vatandaş odaklıyız. Ben dahil tüm personelimizin kapısı vatandaşımıza her zaman açık. EYT sürecinde hem vatandaşlarımızı hem personelimizi memnun etmeyi hedefledik. Bunu da başarmak için özveriliyiz” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir il Müdürü Yavuz Kurt ve beraberindeki SGK İl Müdür Yardımcısı Hidayet Baydilli,  Buca Sosyal Güvenlik Kurumu’nu ziyaret etti. Yerleşkeyi gezen SGK İl Müdürü Kurt, çeşitli işlemler için Buca İlçe SGK Merkezi’ne gelenleri dinledi. Sorularını yanıtladı. SGK Buca Merkez Müdürlük makamında EYT-Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamında yeni yasal düzenlemeyle emekli olmaya hak kazanan ilk grubu kabul etti.

BUCA’DA İLK MAAŞ, TUHAFİYECİ

BİR KADIN ESNAFA BAĞLANDI

Vatandaşların emekli aylığı bağlama kararlarını İl Müdürü Yavuz Kurt bizzat teslim etti.  Tören öncesinde emekli olanlarla sohbet eden Kurt, onların isteklerini ve ihtiyaçlarını dinledi. Vatandaş odaklı bir çalışma yöntemini benimsediklerini vurgulayan Kurt, “EYT kapsamında başvuran vatandaşların aylıklarını, Kanun’un yayımlandığı gün bağlanan aylıklar ile dağıtmaya başladık” dedi. Buca Sosyal Güvenlik Kurumu’nda düzenlenen törende maaş bağlanan 44 yaşındaki tuhafiyeci Yasemin Doğan Bağkur üzerinden emekli oldu.  Çok sevinçli olan Doğan, “Çok mutluyum. Dileyen herkese nasip olmasına yürekten dua ediyorum” dedi .

EYT BAŞVURULARI İÇİN

PRATİK REHBER

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, EYT (Emekillikte Yaşa Takılanlar) kapsamında  yapılacak işlemler için emeklilik başvuru rehberi hazırladıklarını belirterek, “Vatandaşların kolaylıkla işlemleri yürütmeleri ve personelin gereksiz meşgul olmaması için hazırlanan rehberler büyük kolaylık sağladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında  emekli olacak vatandaşların soracakları tüm soruların ve yanıtlarının yer aldığı rehber broşür halinde basıldı. Tüm SGK İl ve İlçe merkezlerine başvuranlara dağıtıldı” bilgisini verdi.   Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına ilişkin 7438 Sayılı Kanun 01.03.2023 tarihinde kabul edildi. Vatandaşlar sıkışıklık yaşanmaması için e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması üzerinden başvuruya yönlendiriliyor.

EYT KAPSAMINDA MIYIM?

Eğer sigorta başlangıç tarihiniz 8.9.1999(dahil) tarihinden önce ise ya da 9.9.1999(dahil) tarihinden sonra sigorta başlangıcınız olup, ilgili mevzuat hükümlerine göre yapmış olduğunuz borçlanmalar ile sigorta başlangıç tarihinizin 8.9.1999 ve öncesine gelmesi halinde Emeklilikte Yaşı Bekleyenler ile ilgili yapılan yasal düzenleme kapsamındasınız.