POLİTİKA Haber Girişi : 10 Eylül 2023 13:16

Buca'da aday adayı bolluğu

Buca'da aday adayı bolluğu

 

Yerel seçimlere yedi ay kala, Belediye Başkanlığı koltuğunu hedefleyen birçok aday adayı, seçmenlerin karşısına çıkmaya başladı. Her partiden ve bağımsız olarak çeşitli isimler belediyenin yönetimine talip olduklarını kamuoyu ile paylaşmaya başladılar.

 

 

Buca’da en hareketli parti AK Parti olurken diğer partilerde adaylık düşünen isimler yavaş yavaş nabız yoklamaya başladı.

 

 

Buca’da AK Parti’de ilk aday adayı İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu oldu. AK Parti’de aday adaylığ için adı geçen isimlerden Eski ilçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Av. Mehmet Girgin, Eski Belediye Meclis Üyesi Ekonomist Adnan Öztekin ve Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu aday adaylığı çalışmalarına başladı.

 

 

MHP’de ise bekleyiş var. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin izleyeceği politikayı bekleyen teşkilat Cumhur ittifakı olarak ortak aday çıkacak olmaları nedeniyle Genel Merkez’den gelecek mesaja göre hareket edecekleri belirtiliyor.

 

 

MHP’de potansiyel aday adayları İlçe Başkanı Bahadır Altınkeser ile Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kartal...

 

 

İYİ Parti’de şimdilik İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun ismi ön plana çıktı. Yerelde iktidar CHP’de, mevcut Başkan Erhan Kılıç dışında çalışma yapan isim Zeki Karaoğlu.

 

 

Tüm siyasi partilerde ilk hedef, 2024 Yerel seçimleri... Siyasi partilerde şimdiden belirlenen yol haritası çizilmeye başlandı. Önümüzde Yerel seçim için Buca’da daha birçok isimin aday adayı olarak çıkması bekleniyor.