YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 06 Aralık 2021 13:31

Bu Koalisyon Engellere Karşı!

Bu Koalisyon Engellere Karşı!
İzmir'de yerel yönetimlerin 'engellere karşı koalisyonu', partiler üstü mesajlar verilmesi anlamında önemli.

 

 

KONAK'TA ENGELLERİ 

KALDIRAN YÜRÜYÜŞ

 

Konak Engelsiz Yaşam Köyü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak için Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nü, Konak Belediyesi’nin en çok beğenilen ve haz veren hizmeti olarak niteleyen Başkan Batur, “Bugün çocuklarımız, özgürce yürüdüler. ‘Ben de varım’ dediler, İyi ki varsınız. Konak’ta engel yok, hep birlikte varız” dedi.

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan da yaptığı konuşmada engelli istihdamı konusuna değinerek, engelli kadrolarının bir an evvel atanması gerektiğini dile getirdi.

 

 

 

BUCA'DA ENGELSİZ MARATON

 

 

Buca Belediyesi, Buca Engelliler Derneği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak için PowerWheelchairMarathon (Elektrikli Tekerlekli Sandalye Maratonu) düzenledi. Koşu Yolu Caddesi’nde başlayan ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği maraton Şirinyer’dekiBuca Belediyesi Çocuk ve Yetişkin Engelli Eğitim Merkezi’nde son buldu. Maratonda yarışmacıların “Ayrımcılık değil, eşitlik istiyoruz”, “Ayrımsız beraber yaşamak istiyoruz”, “Sempati değil empati istiyoruz” yazılı dövizleri dikkat çekti. Maratona Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da elektrikli tekerlekli sandalye ile katıldı.

 

“CİDDİ MÜCADELELER VERDİK”

 

35 numara ile yarışan Başkan Kılıç, koşuyu 5. olarak tamamladı. Ödül töreninde konuşan Başkan Erhan Kılıç, “Buca Belediyesi olarak engelli dostu kent olma yönünde ciddi mücadeleler verdik. Bucamızı tüm vatandaşlarımız için erişebilir kılma hayali peşindeyiz. Bunun için en önemli sacayağı engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden maksimim faydalanmaları. Kentimizde belediyemize ait hizmet binalarımızda kırmızı bayrak almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

 

 

BAYINDIR'DA BAŞKANA DOĞUM GÜNÜ, ÇOCUKLARA EĞLENCE!

 

 

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen  Dünya Engelliler Günü'nde  Bayındır Özel Efe Rehabilitasyon Merkezinin Bayındır Belediyesi Hangar Düğün Salonu’nda düzenlemiş olduğu etkinliğine katıldı.

 

Etkinliğe Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır İlçe Jandarma Komutanı Yunus Emre Sonsöz, Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Ökay, Bayındır Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kadan, Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

 

 

Bayındır’daki çeşitli okullardan engelli öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen için hazırlanan doğum günü pastası programın sürpriziydi. Doğum günü pastasını öğrenciler ile birlikte kesen Başkan Demirezen, kendisi için çok anlamlı bir doğum günü kutlaması olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

 

 

BAYRAKLI'DA ÖZEL

KAHVALTI BULUŞMASI 

 

Bayraklı Belediyesi, 300’ün üzerinde engelli çocuk ve ailelerini ağırladı. Gün boyu süren etkinlikler zengin içerikli hazırlanmıştı.  

 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “2022 sizin yılınız olacak. Bayraklı’da tüm engelleri kaldıracağız. Asla yalnız olmayacaksınız. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Bayraklı’da engelleri kaldırmak bizim temel görevimiz ve boynumuzun borcu” dedi.

 

 

 

BERGAMA'DA SPORDAN ŞİİRE SANATTAN EĞLENCEYE BİR GÜN

 

Dünya Engelliler Günü kapsamında Bergama’da spordan şiire, sanattan eğlenceye kadar zengin bir içerikle etkinlik düzenlendi.

 

Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi tarafından, ilçedeki rehabilitasyon merkezleri tek tek ziyaret edilip, çiçeklerle “Her zaman yanınızdayız” mesajı verildi.  

 

Erdal Önder Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Bergama’daki tüm rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim sınıfları ve engelli derneği üyeleri katıldı. Engellilerin sergilediği spor, dans ve müzik gösterileri büyük beğeni topladı.

 

Belediye Başkanı Hakan Koştu, şunları söyledi: “Özellikle istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli mesafeler kat ettik. Engelli kardeşlerimizin meslek edinip, üretken hale gelmeleri, kendine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılımlarını görmek bizleri mutlu etmektedir. Bergama Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin hayat şartlarının iyileştirilmesi için her türlü çalışmaya öncelik veriyoruz. Elişi ve hobi kurslarının yanı sıra yüzme havuzunda engelli çocuklarımız için yüzme kursu düzenliyoruz. Hepimiz için daha yaşanır bir Bergama ortaya koyacağımıza yürekten inanıyorum. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır."

 

 

 

 

KINIK'TA KORTEJ VE ÖZEL YEMEK 

 

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ilçe töreninde Kaymakam Erol Türkmen ile engelli hemşehrileriyle bir araya geldiler.

 

Kınık Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törenin ardından, kortej yürüyüşüyle Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne  ziyaret gerçekleştirildi.

 

Başkan Dr. Sadık Doğruer,Her insanbir engelli adayıdır. Bu konuda toplumsal duyarlılığın güçlenmesi, tüm engellilerin sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir hayat yaşaması için çalışmaktayız.Gönüllere dokunarak sevgi, saygı ve farkındalık ile aşamayacağımız engel yoktur” dedi.

 

Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışı ardından; yarışma ve etkinliklerin yer aldığı kutlama programı, öğrenciler ile birlikte yemek yenilmesiyle son buldu.

 

 

 

KUŞADASI'NDA ÖĞRENCİLERİN

ENGELLİ DOSTU PROJESİ, BELEDİYEDE 

 

 

Kuşadası Özel Bahçeşehir Koleji 10. sınıf öğrencileri Pelin Turan, Esma Lal Atlı ve Tuğçe Duru,  Dünya Engelliler Günü’nde Kuşadası Belediyesi’ne çok özel bir proje sundu.

 

Öğrenciler, yaya geçitleri ile kaldırımların özellikle görme ve ortopedik engellilere daha uygun hale gelmesi için hazırladıkları projeyi Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ile birlikte Güvercin Masa Başvuru Masası’na teslim etti.  

 

Kuşadası’nda engelleri aşmak için büyük çaba gösterdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, “Hazırladığınız projeyi çok önemsiyoruz. Yaşama geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel de engellilere yönelik projelerin her zaman destekçisi. Duyarlılığınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim” dedi.