EĞITİM Haber Girişi : 18 Haziran 2022 11:37

Bornova’da çocuklara oyunlarla bilim kampı

Bornova’da çocuklara oyunlarla bilim kampı
Bornova Belediyesi’nin orta okul öğrencilerine yönelik ‘Yaz Bilim Kampı: Oyunlarla Bilim’ başvuruları 19 Haziran'da bitecek. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Genç Kaşifler Bilim Evi tarafından hazırlanan kamp 4 gün sürecek.

 

Her yıl yaz aylarında düzenlenen yaz bilim kampında Astronomi, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fosil Bilim ve Teknoloji alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Her bir bilim alanında eğitim görecek olan katılımcılar, doğa bilimleri, doğal seçilim, ekoloji, hayatımızdaki kimya ve yenilenebilir enerji gibi başlıklarda oyunlarla eğlenirken, bilgiler edinecek.

 

 

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezinde içinde gerçekleştirilecek olan etkinliklere 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. Bilim merkezinde bulunun laboratuvarlarda verilecek olan eğitimlerin sonunda kursiyerlere katılım belgesi verilecek.

 

 

Eğlence ve eğitim bir arada

 

 

Çocuklara yönelik olarak hazırlanan etkinliklerin yaz aylarında da süreceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Oyunlarla Bilim çalışmamızda eğlence ve eğitimi biraraya getirerek çocuklara bilimi sevdirmek, çevre bilinci kazandırmak ve bilimsel kavramları daha anlaşılır bir dille anlatmayı hedefledik. Yaz boyunca da farklı etkinliklerle yaz tatiline giren çocuklarımızın yanında olacağız”dedi.

 

 

 

Yaz Bilim Kampına katılmak isteyenler  http://mtbm.bornova.bel.tr web adresinden online olarak başvuruda bulunabilir. Kampla ilgili bilgi almak için ise 0 232 999 29 29 numaralı telefondan dahili: 3300 arayabilir.