YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 03 Mart 2024 17:54

Birlikte Konak, Bit Pazarı'nda!

Birlikte Konak, Bit Pazarı'nda!
Yeni Belediye Başkan Adayları sahaya çıktı, başkanlık makamlarında yapılan genel temizliklerde plaketler de çöp konteynerine atıldı. "Birlikte Konak" diyerek ilçenin son beş yılına damga vuran Abdül Batur plaketleri Bit Pazarı'nda 50 TL'ye satılıyor.

 

 

 

 

 

ÖZEL HABER / İZMİR

 

 

 

HABER: MAHİR DİNÇ

 

 

 

FOTOĞRAF:

MUSTAFA OĞUZ

 

 

 

Yeni Belediye Başkan Adayları sahaya çıktı, belediye başkanlık makamlarında yapılan genel temizliklerde plaketler de çöp konteynerindeki yerini aldı.

 

 

 

 

 

Ne mevcut başkanlar için “geri dönüş” ne de görev sürelerindeki takdir objesi plaketler için “geri dönüşüm” artık mümkün değil.  Başkanların yakın dönem tarihi, hurdacıların vicdanına kaldı.

 

 

 

 

 

İzmir’in en kıdemli Belediye Başkanlarından mevcut Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur’a, görev süresi boyunca çeşitli kişiler ve STK’lardan plaketler, İzmir Bit Pazarı’ndaki yerini aldı.

 

 

 

 

Teşekkür ve anı objelerinin borsasında tavan fiyat 50 lira. Plaketler, “bir dönemin sonu” dedirtirken, kapabilenin de elinde kalıyor!

 

 

 

 

Yerel seçimlere bir aydan az bir süre kala, görevdeki mevcut belediye başkanlarının, yeni başkanların seçilmesi öncesinde görevlerinden ayrılışı sürecinde hazırlıkları sürüyor.

 

 

 

 

Belediye başkanları acısıyla tatlısıyla 5 yıldır kullandıkları makamlarından ayrılma çalışmalarında temizliği de önemsiyor. Başkanlar makamlarını yeni gelen başkana en temiz ve ferah şekilde, ona iş çıkarmayacak çerçevede devretme hazırlığında; verildiğinde büyük anlamlar yüklü plaketleri de yanlarında götürmüyor, eliyor.

 

 

 

 

 

MAKAM, GÜÇ GÜN GELİYOR BİTİYOR!

 

 

 

 

 

İşte Konak Belediye Başkanı Abdul Batur’un makamında plaketlerine yönelik yapılan genel temizlik, makamların ve makamlara olan saygının da raf ömrünün önünde sonunda biteceğini ortaya koyan önemli bir örnek. “Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sanan fanilerle doludur” sözünü doğrulayan ve “Başkan” sıfatını taşıdığı yılların sonunda, makam gücünün elbet bir gün biteceğini gösteren bu tablo; bugünlerin “Başkan” olma hazırlığındaki yerel siyasetin yeni profillerine ders niteliğinde aynı zamanda.

 

 

 

 

 

İzmir’in Bit Pazarı’nda tezgahlar, Başkan Batur’a verilen anı ve teşekkür plaketlerinden geçilmiyor. Tanesi 50 liradan alıcı bulan “Başkan Batur Plaketleri” siyasetin güç seviyesinin noktalanacağı ve halkla eşitleneceği nihai adresin, koleksiyonerlerin veya kent yoksullarının ikinci el eşyalara piyasaya göre ekonomik fiyatla ulaştıkları bir “Bit Pazarı” olması gerçeğini, daha güç zehirlenmesine uğramamış bugünün potansiyel başkanlarının yüzüne vuruyor.

 

 

 

 

 

PLAKETLER ‘HALK MAKAMINDA…

 

 

 

 

 

Seçim kampanyalarında dar kadrolarıyla yol yürüyen, kendilerine tebliğ edilen makamlardan kaynaklı olarak şimdiden çeşitli güç ve karar verici odaklara borç ödeme telaşına düşen yeni başkan profilleri, seçim öncesinde halka dokunarak süren ancak mazbata sonrasında genel bir alışkanlık olarak “halktan kopma” doğal sonucunu yaşamaya sürüklenmesi muhtemel isimlerden oluşuyor. Siyaset açısından “Bit Pazarına nur yağmasa da”, plaketlerin, geldiği son nokta “halk makamı” oluyor.

 

 

 

 

 

“ANI PAZARI”, BALKAN YAZARLARI DERNEĞİ

VE FUTBOL ADAMLARI DERNEĞİ PLAKETLERİYLE AÇILDI

 

 

 

 

 

 

 

Başkan Abdül Batur’un daha görevini devretmeden İzmir Bit Pazarı’nda 50 liradan satılan plaketler arasında, Uluslararası Balkan Yazarları Araştırma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Serbest ve yönetim kurulu üyelerinin Konak Belediyesi ziyareti sırasında Batur’a sundukları plaket yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

Ayrıca 27 Aralık 2002’de Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şube'sinin, Konak Belediyesi katkılarıyla 24’üncüsünü düzenlediği “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” etkinliğinde Başkan Batur’a sunulan plaket de 50 liradan alıcı bulan anı plaketleri arasında bulunuyor.