KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 17 Mayıs 2023 10:52

Bekev korosu Türkülere can verdi

Bekev korosu Türkülere can verdi

Bekev korosu Türkülere can verdi

Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği üyesi 32 kadın çok güzel ve anlamlı bir geceye imza attı. Konak Belediyesi DR. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde düzenlenen gecede kursiyerler çeşitli yörelere ait 25 türkü seslendirdi.

Şef Ayhan Ergün yönetiminde beş aydır yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten dernek başkanı Neşe Gürgör, “Bekev kadınları evde mırıldandıkları melodileri Bekev derneğine taşıyarak başladı hikayemiz. Bu işe gönül vermiş Ayhan Hocamız da büyük bir özveri ve sabırla bizi çalıştırdı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Derneğin önceki senelerde de tiyatro, sergi gibi çalışmalarının olduğunu belirten Gürgör, “Bu tür etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllü hocalarımıza, saz ekibi arkadaşlarımıza ve ailelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gürgör, “BEKEV korosu türküleri söylerken  acısını, özlemini, sevincini, sevgisini, geçmişini, herkes içinde ne yaşıyorsa o duyguyu koydu. Hal böyle olunca gerçekten ortaya alkışlanacak bir başarı çıktı. Bizim için esas olan özgürlük, şiddet karşıtlığı, eşitlik, insan ve hayvan sevgisi, yaşama saygı gibi bizi birleştiren temel değerler etkinliklerde verilen mesajlar. Farklı hayat ve farklı yaş gruplarından gelen insanların bir araya geldiğinde ortaya çıkardığı bu etkinliği ayakta alkışlayan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.