YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 27 Ağustos 2021 18:07

Başkan Gümrükçü: "İşbirliğine Hazırız"

Başkan Gümrükçü:
İzmir'de kentte hissedilen kokunun adresi olarak değerlendirilen ve daha önce İZSU Genel Müdürlüğü'nün "değerlerde sorun yok" açıklaması yaptığı Çiğli'de, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İZSU yöneticileriyle kokunun kaynağını tespit için sahadaydı.

 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, son zamanlarda ilçenin farklı noktalarında meydana gelen koku sorununun kaynağını tespit etmek amacıyla arıtma tesisinde ve derelerde incelemelerde bulundu.

 

İlaçlama konusunda yapılan yatırımlarla yaz aylarının en önemli sorunlarından olan sivrisinek ve haşere konusuyla ilgili ciddi adımların atıldığı Çiğli'de, vatandaşların şikayetçi olduğu koku sorununu çözmek için seferberlik ilan edildi. Başkan Utku Gümrükçü, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve Dereler Şube Müdürü Onur Yıldız ile birlikte İZSU Arıtma Tesisi ve derelerde incelemelerde bulundu.

 

İZSU'NUN (SORUN YOK) DEDİĞİ TESİSE DE ZİYARET

 

İncelemelerlini değerlendiren Başkan Gümrükçü, “Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte derelerde meydana gelen koku sorununun kaynağını tespit etmek ve vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek amacıyla incelemelerde bulunduk. İZSU tesisini inceledik" dedi. 

 

"DERELERİN TEMİZLİĞİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

 

Başkan Gümrükçü, kent içi dereler de de ciddi bir kirlilik olduğu yönünde duyum aldıklarını ve derelerin koku yapma ihtimali nedeniyle dereleri gezdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Gördüğümüz o ki kentin içinden geçen derelerin bazıları kurutma kanalı olarak kullanıyor, Bu dereler geçmişte Gediz Nehri’nin uzantıları. Bu derelerin temizliğinin sağlanması da Çiğli’deki koku probleminin önlenmesi açısından önemli. İZSU yetkilileri kendi üzerlerine düşenleri yerine getirdiklerini ifade etti. Devlet Su İşleri’nden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Bu derelerin temizlenmesi için Çiğli Belediyesi olarak biz işbirliğine hazırız. DSİ Bölge Müdürü’nden de randevu talep ettik, önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Belediyemiz çevre komisyonu da Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yerinde inceleme yaptı, onların tespitleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de geri dönüşleri doğrultusunda Çiğli Belediyesi olarak gerekli kurumları harekete geçirerek koku sorunun önlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz."