YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 29 Mart 2022 01:57

Başkan Adil Kırgöz de, Dikili'nin Heykellerini 'Yaşatamadı'

Başkan Adil Kırgöz de, Dikili'nin Heykellerini 'Yaşatamadı'
Dikili Belediyesi'nin 75.Yıl Parkı’na yerleştirdiği ve ilçeye görsel açıdan büyük zenginlik katan heykeller 3. kez vandalizm kurbanı oldu. Heykellere sahip çıkamayan Başkan Kırgöz, klavyeden konuştu, saldırgan yakalansa da caydırıcı bir ceza almadı.

 

 

Yıllarca Kültür Sanat festivalleriyle adından söz ettiren İzmir'in sevilen tatil yöresi Dikili'de, her gün binlerce ilçe sakini dinlenmek ve çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirebilmek için soluğu, 75. Yıl Parkında alıyor.

 

 

Yine bir pazar sabahı güzel bir hafta sonu geçirebilmek için parka gelen Dikilili vatandaşlar çocuk heykellerinin başlarına zarar verildiğini görünce şoke oldu.

 

 

Olay güvenlik kameralarına yansıdı. Yürüyerek gelen bir şahıs aniden çocuk heykellerinin başlarına tekme atmaya başlıyor ve tek tek zarar veriyor.

 

 

Gözü dönen saldırgan koparttığı başları denize atıyor. Ardından da hiçbir şey olmamış gibi parktan uzaklaşıyor.

 

 

Güvenlik kameraları, saldırı anını an be an kaydetti. Saldırganın kimliği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

 

3 yıl içinde imza attığı projelerle ilçenin çehresini değiştirdiği iddiasının sahibi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de üzgün olduğunu belirtse de, şehrin emini olarak seçildiği Dikili'de, bu halka açık kent eserlerine maalesef sahip çıkamadı.

 

 

Başkan Kırgöz, tepkisini sosyal medya paylaşımında "duyarlılık" vurgusuyla gösterse de, bu konuda klavye başından ziyade 'sahada' bir şeyler yapması gerektiği ortada. 

 

 

“İlçemizi daha da güzelleştirmek için parklarımızı yaşayan heykellerle donatmaya devam ediyoruz. Ancak 75. Yıl Parkı’na koyduğumuz heykellere maalesef bir kez daha zarar verildi. Bizler “Birlikte Dikili” diyerek çıktığımız bu yolda ilçemizi geliştirmek, yenilemek, daha modern hale getirmek ve her açıdan çok daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bazı kişiler ısrarla bazı hizmetlere zarar vermeye devam etse de güzel işler yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Parklarımızdaki kameralar 7/24 aktif olarak çalışıyor. Bu zararı veren kişi tespit edilip hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Tüm hemşehrilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”