FUAR-FESTİVAL Haber Girişi : 06 Aralık 2021 11:45

Ayvalık, UNESCO Dünya Mirası Yolunda İlerliyor

Ayvalık, UNESCO Dünya Mirası Yolunda İlerliyor
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan kentlerinin, gelecek vizyonlarına ilişkin, turizm sektörünün vitrini Travel Turkey İzmir'de önemli bir sunuma ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin en büyük turizm platformu Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı,  2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında Fuarİzmir’de gerçekleştirildi.

 

Turizm sektörünün vitrininde, Ayvalık standı en çok ilgi gören standlardan oldu.

 

Kentin UNESCO Dünya Mirası adaylık süreci de bir sunumla katılımcılara anlatıldı. 

 

Ayvalık UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi Koordinatörü Yaşagül Ekinci Danışan, "Ayvalık UNESCO Dünya Mirası Yolunda" başlıklı sunumuyla süreci anlattı.

 

2017'de "Ayvalık Endüstriyel Peyzajı" ismiyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ayvalık'ta kaynak araştırmaları okumalar, yerelde görüşmeler, panel ve söyleşiler düzenlenmesi gibi çalışmalar hakkında detaylı bilgilerin sunumu yapıldı.

 

Dünya mirası kavramı ve süreciyle ilgili mevzuat ve yönergeler, rehberler, ulusal ve uluslararası alanda çalışan kurumlarla ilgili bilgi sunuldu.

 

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in de stant ve toplantı konuklarıyla bizzat izlediği sunumda, Ayvalık'ın endüstri ve kültür mirası kavramları, bu bağlamda UNESCO'nun kültürel ve doğal kriterleri üzerinden değerlendirildi.

 

 

Öte yandan stant, İzmir'de yıllarca yerel yönetim basın danışmanlığı görevlerinde başarılı işlere imza atan ve gazetecilerin yakından tanıdığı Ayvalık Belediyesi Basın Danışmanı Işık Teoman'ın, konuk basın mensuplarına birinci ağızdan 'Ayvalık vizyonunu' anlatma buluşmalarına da ev sahipliği yaptı.

 

Özlem Yayın Grubu Başkanı Zafer Kaplansoy ve Mahir Dinç, gazeteci meslektaşları Ayvalık Belediyesi Basın Danışmanı Işık Teoman ile kent üzerine sohbet etme fırsatı buldu.