YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 26 Nisan 2023 10:57

Ankaralı Sivil Toplum Kuruluşları Vefası Dil Derneği'ne

Ankaralı Sivil Toplum Kuruluşları Vefası Dil Derneği'ne
ASTOP Vefa Beratı, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel'e takdim edildi. Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, “Dil ve üslup sorunu ekonomiden de büyük bir sorun” dedi.

 

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Vefa Beratı bu yıl Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’e takdim edildi.

 

 

ASTOP çatısı altındaki 16 derneğin vefa ödülünü Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’e takdim etti.

 

 

GGYD Yönetim Kurulu üyeleri ve Dil Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte Vefa Ödülünü alan Sevgi Özel, “Bu buluşma beni ödül kadar mutlu etti. ASTOP Vefa Beratını Dil Derneği adına alıyorum. Ziyaretiniz ve ödül için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Etkinlikte bir konuşma da yapan Özel, 1970'li yıllardan günümüze kendi anılarıyla harmanladığı Türk dilinin serüvenini anlattı ve “Bugün Türkçe’nin kullanımında pek çok hata yapılıyor. Öyle ki dil ve üslup sorunu ekonomiden de büyük bir sorun” dedi. 

 

 

ASTOP Vefa Beratı bu yıl Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’e verildi. Vefa Beratını takdim eden GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, “Yönetim Kurulu olarak ASTOP Vefa Beratını size sunmaktan onur duyuyoruz. Dil Derneği gibi ülkemizin önemli bir kuruluşunun sizler gibi değerli temsilcileriyle birlikte olmak bizler için çok kıymetli” diye konuştu.  

 

 

"Önceliğimiz çocuklarımızın eğitimi"

 

 

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan M. Nezih Allıoğlu, “Bu yıl 20’nci yılımızı kutlayacağız. Yaklaşık 1000 üyemiz var. Ankara’da kurulup daha sonra ülkemizin farklı şehirlerinde şubeler açan nadir derneklerden biriyiz. Pek çok üyemiz Ankara’da ancak İzmir, Çorum, Bursa ve Konya’daki şubelerimizde de üyelerimiz var ve her geçen gün üye sayımız artıyor. En önemli önceliklerimizden birisi çocuklarımızın eğitimi. İş insanları olarak topluma olan sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla durmadan çalışıyoruz. Milletçe hepimizi üzen Kahramanmaraş depremlerinden sonra ‘Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’muz kapsamında 50 depremzede kız çocuğumuza burs sağladık. Bunun yanında her ay toplam 100 üniversite öğrencimize karşılıksız eğitim bursu desteği veriyoruz” diye konuştu.

 

 

“Çok sağlam bir yapı”

 

 

 

GGYD Genel Sekreteri Elif Ufluoğlu ise “Türk diline önemli katkılar sağlayan Dil Derneği çok kıymetli bir dernek ve çok sağlam bir yapı. Bu yıl ASTOP Vefa Beratının, layık olabileceği en önemli isimlerden birine gittiğine düşünüyorum. GGYD Eğitim Kurulu’na bağlı bir kitap kulübümüz var. Amatör ruhla ve keyif alarak kitap yazarları ile bir araya geliyor, söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Dil adına bir araya gelen sizleri bir sonraki Kitap Kulübünde misafir etmek ve sizlerin önerebileceği bir kitabı, yazarı ile ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi. 

 

 

‘Dil Derneği: 36 yıllık bir tarih’

 

 

Bu yıl Dil Derneği’nin 36’ncı yıl dönümünü kutladıklarını belirten Sevgi Özel de “Bizim kuruluş tarihimiz 22 Nisan 1987. Türk dilinin özleşmesine, gelişmesine, Atatürk'ün başlattığı Dil Devriminin güçlenmesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bugün Türkçe’nin kullanımında pek çok hata yapılıyor öyle ki dil ve üslup sorunu ekonomiden daha büyük bir sorun” dedi.

 

 

Dil Derneği olarak düzenli olarak gençler ile bir araya geldiklerini belirten Sevgi Özel, “Aylık yayınlarımız ile Atatürk’ün Dil Devrimi mirasını yaşatmak için çalışıyoruz. Her yıl 26 Eylül Dil Bayramımızı kutluyoruz. Bu yıl Dil Bayramı’nda GGYD’nin katılımı ve desteğinden memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı