Kongre öncesi Çağdaş Başkan'la A'dan Z'ye

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya sonucu şimdiden merakla beklenen mahalle delege seçimleri öncesi süreci değerlendirdi

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya çıraklık dönemini Bekdaş Gül'ün yönetiminde tamamlamış, kalfalık dönemini de son iki yıldır ilçe başkanı ünvanıyla geride bırakmış bir isim. Kaya, bu kez ustalık dönemi için bir kez daha başkanlık için delegeden onay peşinde. Buca gibi 350 bin seçmenin bulunduğu artık İzmir'in en büyük ilçesi apoletini omuzlarına asmış bir ilçede, yerelde iktidar olan bir partide başkanlık yapmak kolay bir görev değil. Çağdaş Başkan'ın son iki yıldaki performansıyla bu görevi ne kadar yapabildiği sorusunun cevabı da delegede gizli. Mahalle delege seçimleri öncesi kongre sürecini uzun uzadıya konuşma fırsatımız oldu. Karşımda 'kendine güvenen, sandıktan çıkacak sonuç konusunda kafasında tereddüt olmayan, şimdiden kongre sonrasına yönelik politikalar üreten birini gördüm. Bugüne kadar Levent Başkan'la uyumu konusunda kimsenin kafasında soru işareti yaratmayan Çağdaş Kaya, kongreye yönelik samimi ve içten mesajlar verdi.

İşte geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla başkan adaylığına yeşil ışık yakan Meclis üyesi Serkan Kalmaz'dan, Levent Başkan'ın kongredeki tavrına kadar her soruyu yanıtlan Çağdaş Kaya'nın açıklamaları..

 

AÇIKLAMA BAYRAMDAN SONRA

Kongre takvimi işliyor. Kurban Bayramı'ndan sonra mahalle delege seçim tarihlerini belirleyeceğiz. Bayram sonrasındaki ilk hafta hangi mahalle hangi gün sandık başına gidecek onu açıklarız. Mahalleleri tek tek geziyorum. Seçimlerin yapılacağı yer belirlerken bile o mahallede 2 liste varsa, görüşülsün, ona göre yer belirlensin. İkisi de anlaşamıyorsa o zaman ben devreye girer yeri ben belirlerim. Sadece bir tarafın dediği olursa, 'Başkan o tarafı tutuyor' söylemleri olur o yüzden bunu demesinler diye demokratik şekilde süreci yürütüyorum. Sandık kurmak için seçilen yerleri denetleyeceğiz. Biz ilçe başkanlığı olarak adaletli bir seçim olması için çalışmak zorundayız. Bundan yana örgütümüzün de hiç şüphesi olmasın.

TEK LİSTE ÇAĞRISI

Mahallelerden gelen arkadaşlarımıza genelde şunu söylüyorum, 'uzlaşıyla tek liste olsun'. Uzlaşı çabalarını sarf etmelerini rica ediyorum. Mahallelerde geçmişte tartışmalar, kavgalar, çekişmeler olduğu için, 'bu benim listeme girmez, o benim listeme girmez' gibi konulara girmeden bir seçim geçirmeliyiz. Bir lider milyonları arkasına takarak Adalet Yürüyüşü'nü yapabiliyorsa bizler çok rahat uzlaşabilmeliyiz. Genç arkadaşlarımıza söylüyorum, uyarıyorum. Milyonlarla omuz omuza olmuşuz gelmişiz A mahallesinde 'sen-ben' kavgasına girmenin anlamı yok. Hepimizin kalbi aynı şey için atıyor. Hepimiz cumhuriyet için, Gazi Mustafa Kemal'in emaneti için savaşıyoruz. Bu birlikteliği Adalet yürüyüşünde sağlayabilmişsek burda da bunu devam ettirebiliriz, omuz omuza olabiliriz diye düşünüyorum. Buca genelinde tek liste uzlaşısı için çaba sarf etmeye devam edeceğim. Bu konuyu rica ediyorum arkadaşlardan genelde de olumlu yanıt alıyorum.

KENDİ AİLENDEN İSİM YAZMA!

Kadın ve gençlik kotalarına kendi ailesinden isimleri yazacağına partiye emek vermiş, kapı kapı gezmiş, altı oklu şanlı bayrağımızı asmış arkadaşlarımızı yazalım. Korkmayalım arkadaşlarımızdan. Delegelik bir görev. Bu görevi almak isteyen genç arkadaşlarımız, kadın arkadaşlarımız var. Bu kotalara yüzde 10 gençlik, yüzde 33 kadın daha doğrusu cinsiyet kotasına uyulmak zorunda.




DÜĞÜN HAVASINDA KONGRE

İki yıllık görev süremin başarılı geçtiğine inanıyorum. Referandumda İzmir'in en başarılı ilçeleri arasında yer aldık. Ne kadar önemli bir koltukta oturduğumun farkındayım. Burda CHP Genel Başkanı'nı temsil ediyorsun. Tabii ki kongrede rakip aday çıkar. CHP bizi bu gelenekle büyüttü. Aday olunur, kongreye gidilir, kim kendini iyi anlatırsa, delege hangi arkadaşımız için bu iyi yapar derse bayrağı ol alır gider. 980'den bu yana partinin kapatılıp yeniden açılmasından bu yana 10'dan fazla arkadaşımız geldi geçti. Bu bayrağı şerefle taşıdılar. Bugün bayrağı ben aldım yarın bir başkası alır hedef hiç değişmez. Aday olan, olabilecek olan arkadaşlarımla ilgili net düşüncem kongremiz bir barış havasında geçsin, parmakla gösterilsin, düğün havasında geçsin yönündedir.

SERKAN'IN AÇIKLAMALARI TALİHSİZLİK

Serkan Kalmaz benim arkadaşım. Geçmişe dayalı bir dostluğumuz var. Partiye beraber geldik üye olduk. Aynı süreçte o meclis üyesi oldu ben işçe yöneticisi oldum, sayman oldum, başkan oldum. Serkan kardeşimiz tıpkı benim gibi parti içinde büyüyen daha göreve talip oluyor diye düşünürüm. İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarına yönelik eleştirileri çok talihsiz bir açıklama. Bu türden eletirilerin yeri danışma kurullarıdır. Eksiklerimizi ve artılarımız o özel toplantılarda dile getirmekde fayda var. Bizim parti geleneğimiz, örfümüz ve adetimizde doğru olan da budur. Bu partinin verdiği terbiyeyle hareket etmek zorundasın. Sen , istediğin gibi davranamazsın. CHP'nin bir üyesiysen, o formun altına imza attın mı, sen de bu onurlu üyeliğe adım atmış oluyorsun ve partiyle ilgili her türlü sorumluluğu alıyorsun demektir.

LEVENT BAŞKAN'LA KAVGA LÜKSÜM YOK

Levent Başkan bu partinin üyesi. Her CHP'li gibi gidecek oyunu kullanacak. CHP'li bir belediye başkanı, sosyal demokrat bir belediye başkanı hangi ilçe başkanıyla çalışırım derdinde olmaz, hangi AKP'liyi, hangi MHP'liyi ikna ederim derdinde olur. Ben Levent Piriştina'nın sürecin sadece bu tarafında olduğuna inanıyorum. Şunu söylüyorlar. Biz iki yıllık bir süreç atlattık, herkes kendi işini yaptığı için ilçede bir barış havası, bir demokrais havası, bu süreçte Levent Başkan'la hiçbir tartışmamızın olmaması belli kesimleri rahatsız ediyor. Bu parti bu kavgalardan uzak olmalı. Milyonlar bir genel başkanın arkasında toplanabiliyorsa ben gidip de Levent Başkan'la, Ahmet'le, Mehmet'le kavga etme lüksüm yoktur. Etmeyeceğim de.

ASIL KAZANAN CHP OLSUN

Ama partimin hiçbir zaman ayaklar altına alınmasına izin vermem. Partili kimliğini herkes taşıyacak. Aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah Serkan kardeşimiz çıkar. Tatlı yarış olur. Ülkeye de 'genç iki arkadaş çıktı, yarıştı' diye ayrı bir mesaj veririz. Biri kazandı biri kaybetti ama asıl kazanan CHP oldu dedirtiriz. Tabii ki delege olmak önemli.Tabii ki ilçe yöneticisi, ilçe başkanı olmak önemli. Ama Nuriye ve Semih içerde ölüm orucuna yatarken, işkencelere maruz kalırken, milletvekilimiz prangalara vurulup cezaevlerine atılıyorsa, bir Genel Başkan, bir lider milyonları arkasına alıp yürüyorsa bence Ahmet'in, Mehmet'in ilçe başkanı olması ana gündem maddesi olmamalı. AKP faşizmini bu kongrede bitiricez diye bir şey var mı? Yok. Önümüzdeki seçimde onları sandığa gömerek anca bitirebiliriz bu faşizmi. O yüzden bu kongrenin kazananı CHP olacaktır.

 


24.08.2017 15:12:58