CHP Buca'da kongrenin finali şimdiden belli gibi!

Son kongrede kıran kırana bir yarışa sahne olan CHP Buca'da bu kez aynı heyecanı ve çekişmeyi bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak gibi görünüyor.

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

CHP'nin kongre sürecinde 'profesyonel siyasetçiler' çoktan sahaya inmiş durumda. Mahalle mahalle, sokak sokak ince ince yapılan hesap kitap dönemi başladı. Buca'da da tablo farklı değil. Üye listeleri titizlikle incelendi, delege hesapları, listeler üzerinden sil baştan gözden geçirildi. Buca'nın 47 mahallesinin röntgeni çekildi ve tablo hem delegeler hem de o delegeleri etkileyecek isimler üzerinden masaya yatırıldı. Ortaya çıkan tablo mevcut başkan Çağdaş Kaya ve onu destekleyen Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın elinin tahmin edilenden de güçlü olduğunun ipuçlarını veriyor.

ADAYLIĞI KESİN TEK İSİM ÇAĞDAŞ KAYA

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Bekdaş Gül'ün sağlık problemleri nedeniyle koltuğa veda ettiği dönemde Gül'ün boşluğunu doldurmak için bulunan isim Çağdaş .Kaya olmuştu. Belediye'nin tam desteğiyle yola çıkan Çağdaş Kaya kongre salonunda muhaliflerin çatı adayı olarak çıkan Güngör Kaya'yı alt etmeyi başarmıştı. Beklendiği gibi kıran kırana geçen yarışta farkın sadece 27 olması taraflar arasındaki çekişmeyi gösteriyordu. Son kongrenin başkan adayı Güngör Kaya'nın bu dönem aday olması beklenmiyor. Adaylığı kesin olan tek isim Çağdaş Kaya. Kaya resmi olarak adaylığını duyurmasa bile adaylık turlarına başladı.

ELİ DAHA GÜÇLÜ

Başkan Piriştina'nın açık desteğiyle yarışa önde başlayan Çağdaş Kaya'nın en büyük avantajı son kongrenin aksine karşısındaki muhalefet bloğunun bir araya gelmesinin bu kez çok daha zor olduğu. Güngör Kaya'nın listesine destek veren muhalefet bloğundan bazı isimler Çağdaş Kaya ismine destek vermeye hazırlanıyor. Bunda tek etken Çağdaş Kaya'nın başkanlık potansiyelinin göz kamaştırıcı olması değil. Bu kararın alınmasında asıl etken 'Adalet Yürüyüşü' sonrası üzerindeki ölü toprağını atan CHP'de rakiplerinin elini güçlendirecek yönde parti içi kavga varmış imajını vermemek.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Muhalif kanadın en önemli handikapı, hepsini bir potada eritecek bir başkan adayının olmaması. Eski başkanlardan Mehmet Süne'nin başkan adaylığı için nabız yokladığı biliniyor. Yaklaşık 30 delegelik oy gücü olacağı tahmin edilen Süne isminin muhalefeti birleştireceğine inanan çoka fazla isim yok. Meclis üyesi Kasım Akdağ ve yine ona yakın bie isim olan Serkan Kalmaz'ın da başkan adaylğına sıcak baktığı ve olabilir mi sorusuna cevap aradığı parti kulislerinde dillendiriliyor. Son görev dağılımına kadar CHP Buca Belediyesi Grup Başkanvekili olan Kasım Akdağ'ın adaylık şansı Kalmaz'a gore biraz daha önde. Muhalefetin aday arayışına rağmen Belediyenin açık desteğini alan Çağdaş Kaya'nın kongreye tek aday olarak gitme ihtimali olduğunu söylemek mümkün. Eğer bu ihtimal gerçekleşmezse de partinin şuanki deelge yapısında Çağdaş Kaya'nın kazanması kesin gibi. Üstelik bu kez 27 oy farkıyla değil, çok daha farklı bir şekilde kazanılacak zafer olabilir.    


20.07.2017 01:37:16