POLİTİKA Haber Girişi : 01 Ocak 2024 19:00

Alaattin Yüksel: CHP’nin bütün adayları değerlidir

Alaattin Yüksel: CHP’nin bütün adayları değerlidir
CHP'nin kıdemli siyasetçisi Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıymış gibi bir içerikle, kent için yapacaklarını ve hedeflerini ortaya koyan, yazılı bir açıklamada bulundu. Yüksel, dayanışma ekonomisine değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir Milletvekilliği (24.Dönem), Genel Başkan Yardımcılığı, İzmir İl Başkanlığı dahil olmak üzere birçok görev yapan Alaattin Yüksel, halka değer veren sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş CHP’li belediyelerde aday yoğunluğu olmasını CHP’nin 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine ne kadar güçlü girdiğinin göstergesi olarak değerlendirerek “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün adayları değerlidir ve halka hizmet için yarışa aday oluyorlar” dedi.

 

 

 

 

“Zorlu geçecek 2024’ü dayanışma ekonomisi ile rahatlatacağız”

 

 

 

CHP’nin İzmir adaylarının çokluğunu partinin bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini belirten Alaattin Yüksel, “Mevcut başkanlarımız dahil bütün CHP’li adayların İzmir ve ilçelerinde en iyi hizmeti yürütecek kabiliyette olduğuna inanıyorum. Parti Meclisimizin kararı ile belirlenecek adayın İzmir’in gelecek dönem belediye başkanı olması için hepimiz bir nefer olarak çalışacağız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

 

“2024 hepimiz için zorlu bir yıl olacak, beceriksiz bir iktidarın ülkemizi sürüklediği ekonomik bunalımdan geçerken İzmir’de tüm CHP’li belediyeler dayanışma ekonomisi modellerini her alanda  uygulayıp, sosyal yardımları artırarak halkımıza nefes olacaklar.  Bu uygulamalarla Türkiye’ye örnek olanak, Ege il ve ilçeleriyle birlikte dayanışma içinde sosyal belediyeciliğin yükselmesini hep beraber sağlayacağız.”

 

 

 

 

“Yükselen barınma sorununu da çözeriz”

 

 

 

Ülkenin her yanında seçim vaadi ile başlatılan TOKİ konutlarının yeni mağdurlar yarattığını da kaydeden Alaattin Yüksel, barınma sorununu CHP’li belediyelerin çözeceğini söyledi.

 

 

 

Yüksel şöyle konuştu: “Temeli bile atılmayan, yarım kalmış ve yıllardır teslim edilmeyen binaların önünde ‘Tokizedeler’ her gün seslerini yükseltirken, iktidar yalan vaatlerine önümüzdeki yerel seçimlerde için de devam ediyor. Önümüzdeki dönem CHP’li belediyelerin dayanışma ekonomisi modelleri uygulayarak binlerce ekonomik, ulaşılabilir konut üretmesi ve buna İzmirli müteahhitlerin de katkı koyması temel hedeflerden biri olacaktır. Bunu başaracağız.”