POLİTİKA Haber Girişi : 08 Mart 2024 12:00

AK Parti Buca Adayı Öztekin: CHP'nin vaat gerçekleştirme gücü yok

AK Parti Buca Adayı Öztekin: CHP'nin vaat gerçekleştirme gücü yok
Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, ortak akılla yönetecekleri Buca’nın kangren haline gelmiş sorunlarını çözmek için bugüne kadar dersini iyi çalıştığını söyledi.

 

 

Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, CHP’nin Buca’da bugüne kadar vaat ettiği projeleri ne yapma hayali, ne yapma gücü ne de yapma niyeti olmadığını iddia etti.

 

 

 

CHP'YE BUCA'YA 'BİTMEZ ÇIRAK' ELEŞTİRİSİ 

 

 

 

Adnan Öztekin, “Belediye başkanlığı için hep 3 dönem deriz. Çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi. Buca’daki gibi işte çıraklık döneminde Ercan Tatı. Olmadı, Levent Piriştina. Onun da çıraklık dönemi bitti, Erhan Kılıç. Onun da çıraklık dönemi bitti. Bu böyle gider. Biz dersimizi aldık. Buca’daki son 3 CHP’li belediye başkanından bir tanesi çıksın, ‘Biz bu projeyi yaptık, Bakanlık bekletiyor’ desin. Bir tane Allah için. Ne yapma hayalleri, ne yapma güçleri ne de yapma niyetleri var” dedi.

 

 

 

 

"HER BİR HEMŞEHRİMDEN BİR DÖNEM İÇİN OY İSTİYORUM"

 

 

 

 

AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, Buca’nın yaşayan bir şehir olduğunu, daha yaşanabilir bir şehir olması için hayalleri olduğunu ve projelerini gerçekleştirmek için Buca’daki her hemşerisinden bir dönem oy istediğini söyledi. Buca’nın kangren olmuş sorunlarını çözmek için dersini çok iyi çalıştığını da anlatan Öztekin, “Ben dersimi 10 yıldan hatta üzerine de bir 5 yıl ekleyin, 15 yıldır çalıştım. Ben CHP’den Buca Belediye Başkanı seçilen Ercan Tatı döneminde belediye meclis üyesiydim. Buca ile ilgili projeleri belediye başkanımıza verdik, hiç ilgilenmedi. Hatta Kızılçullular Derneği Başkanına ‘Biz bu projelerimizi size sunalım. Belediye başkanı bizden almıyor, belki dernek olarak sizden alır’ dedik. Görselleri ile birlikte 2009’dan beri bu projeleri verdik ama belediye başkanı uygulamadı. Sonra yine CHP’den seçilen Levent Piriştina’ya verdik, o da uygulamadı. Yani o zamandan beri projelerimiz hep vardı. Şimdi revize ettik projeleri, göreve gelirsem hepsini uygulayacağım” diye konuştu.

 

 

 

 "TEK BİR PROJELERİ YOK"

 

 

 

Ben 10 yıl meclis üyeliği yaptım ‘Bu projeleri alın bakanlıklara gönderin’ dedik. Son 3 belediye başkanından bahsediyorum. Bir belediye başkanı çıksın, ‘Biz bu projeyi yaptık, Bakanlık bekletiyor’ desin. Bir tane Allah için. Ne yapma hayalleri, ne yapma güçleri, ne de yapma niyetleri var. Hiçbir projeyi göndermediler. İzmir Valiliği’nin yatırımla ilgili bütçesi var. Biz o kısacık Barış Manço Sokağını değil, oradaki Dumlupınar Mahallesi’ni komple turizme kazandırmak istiyoruz. Ama Allah için valiliğe sunduğunuz bir proje var mı? Yok. Forbes Köşkü öyle duruyor. Buca’nın içindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün içinde kaldığı Baltazzi Köşkü öyle duruyor. Bakanlığı bırakın, Valiliğin bütçesi var. Niye restore ettirmiyorsunuz?” dedi.

 

 

 

KATILIMCI DEMOKRASİ

 

 

 

 

Buca Belediyesi’nin ortak akılla yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Öztekin, “Tarih tekerrür eder’ diye bir söz vardır. Onun devamında da ‘Eğer tarihten ders alınsaydı, tarih tekerrür eder miydi?’ diye. Ben 2 dönem belediye meclis üyeliği yaptım. 3 dönemdir belediye başkanlığı yapanları yakinen tanıyorum. Eğer bu tarihten ders alıyorsak kesinlikle muhtarlarla yani ortak akılla bir takım projeler yapmak lazım. Şimdi biz Buca’da gördük dersimizi aldık, aynı hataları yapmayız. Niye? Belediye başkanlığı için hep 3 dönem yani çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi deriz. Muhtarlarla, sivil toplum örgütleriyle ortak akılla eğer bu şehri yönetmezseniz, Buca’daki gibi işte çıraklık döneminde Ercan Tatı olmadı, Levent Piriştina. Onun da çıraklık dönemi bitti, Erhan Kılıç. Onun da çıraklık dönemi bitti, böyle gider. Biz dersimizi aldık. Ortak akılla yönetmemiz lazım yoksa biz de 1 dönemde, çıraklıkta gideriz. Buradaki hedefimizde çıraklık döneminde ekiplerimizi oluştururuz, ekonomik olarak bunun finansmanını sağlarız ve biz burada yatırımlara başlarız. Ondan sonra kalfalık ve ustalık dönemimiz olur. İnşallah o zaman nasıl Buca’ya kazandırdığımız dev eserleri herkes görür. Biz geçmişimizden, tarihimizden, yaşadığımız coğrafyadan ders alıyoruz. Biz dersimizi aldık. Muhtarlar, sivil toplum örgütleri, esnaf hepsiyle birlikte yöneteceğiz bu kenti. Şu anda Buca Belediyesi’nin, ilçenin yönetilememesindeki sıkıntı, hep adayların değişmesi. Büyükşehir’de de aynı” diye konuştu.