YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 02 Mayıs 2023 16:24

Abdül Batur: Kemal Kılıçdaroğlu 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak

Abdül Batur: Kemal Kılıçdaroğlu 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak

Abdül Batur: Kemal Kılıçdaroğlu 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak

14 Mayıs’a sayılı günler kala seçim atmosferini değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Toplum o kadar kutuplaştı ki onları birleştirmek gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak” dedi.

TELE1’de Sinan Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Ege Saati programının bu haftaki konuğu olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

“HER KESİM İÇİN BİR EYLEM PLANI HAZIRLANDI”

Millet İttifakı’nın farklı görüşlere rağmen ülkenin gelecekteki yapısı için bir araya geldiğini söyleyen Batur, herkesin sorununu çözecek eylem planlarının hazır olduğunu belirtti. Batur, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Millet İttifakı genel başkanlarının bir buçuk yıldır bir araya gelmeleri ve bir oya gibi işlenerek ittifakın bugünlere gelmesi sağlandı. Bakıldığında siyasi felsefe olarak görüş açısı olarak birbirlerine çok yakın olmamasına rağmen ülkenin geleceği, yapısı özellikle cumhurbaşkanlığı rejiminin olumsuz etkileri için çalışma yaparak büyük bir özveride bulunuldu. Özellikle gelecekle ilgili beklentisi olan, problemleri olan herkesin sorununu çözecek ve onlara yönelik projelerin de olduğu bin 800 maddelik ortak metnimiz var. Gencinden çocuğuna, kadınından öğrencisine her kesim için bir eylem planı hazırlandı. Cumhurbaşkanımızın, Atatürk’ün bize emanet ettiği Çankaya Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne oturduktan sonra toplumun her kesimi için eylem planı var” dedi. 

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ SÜRECE BÜYÜK BİR İVME KATTI” 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın toplumda büyük bir ilgi yarattığını söyleyen Batur, “İttifakta altı liderin yanında toplumda gerçekten karşılığı olan ve bulunduğu illerde büyük başarılara imza atmış Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da iki cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer alması çok büyük bir ivme kattı. Daha önceki mitingleri gözlemlemiştik ama bu dönemdeki mitingler farklı. Gerçekten birleşe birleşe kazanmanın en güzel görüntüleri görüyoruz ama bunu sandıkta da görmek lazım. Halktan aldığımız izlenimler gerçekten bir dip dalga geldiğini gösteriyor. Çünkü sistem işlememeye başladı, ekonomik sıkıntı hat safhada, toplumun her kesiminde bezginlik, mutsuzluk var. Genel başkanımız cumhurbaşkanı olunca bu ülkeye huzur gelecek, barış gelecek. Toplum o kadar kutuplaştı ki onları birleştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“GELECEK GENÇLERİN ELİNDE” 

Seçim kampanyası kapsamında karış karış gezdiklerini vurgulayan Başkan Batur, çalışmaların önceki seçimlerde az oy alınan yerlerde yoğunlaştığını da belirtti. 5 buçuk milyon genç seçmenin seçimin kaderini etkileyeceğinin de altını çizen Batur, “Konak parti örgütlerimizle gidilmemiş yer bırakmadık. İl bazında da iyi bir koordinasyon var. Ulaşılmadık nokta bırakmıyoruz. Gençlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu seçimin kaderini teşkil edecek 5 buçuk milyon gencimiz oy kullanacak. Gelecek onların elinde. Karar verme sürecinde de onların tercihleri nedir diye inceliyoruz. Ülkede maalesef liyakat sistemi işlemediği için gençlerimiz yaşama umudunu kaybetmeye başladı. Bir an evvel başka ülkeye yerleşmeyi düşünmeye başladılar. Bu çok tehlikeli. Çünkü okumuş, kaliteli, kendini yetiştirmiş çok güzel gençlerimiz var. Onları kaybetmek yerine daha üretken olan faydalı olabilecek çalışmalar yapabilecek ortam sağlamamız lazım. Biz liyakat sistemiyle gençlerimizin iş bulmalarını sağlamalıyız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yapacağı en güzel şey kendisine oy atmayanların bile cumhurbaşkanı olacak olması. Bilgi birikimi, insancıl yaklaşımı, devlet adamlığı kimliği ile 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandı.  

“ÜLKEDE DENETİM DİYE BİR ŞEY KALMADI” 

Tek adam rejiminin ülkede yarattığı sorunlardan bir tanesinin de denetimsizlik olduğunu söyleyen Başkan Batur, “Geçmişte yapılan hataların hepsini gördük. Orman yangını çıkıyor, orada çıkan kişi ‘Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yangını söndürdük’ diyor. Talimat verilmese söndürülmeyecek mi? Depremde yaşananları da gördük. Bölgedeki askeri birlikler iki gün cumhurbaşkanından talimat gelmediği için alana çıkamadılar. Devletin bir işleyişi vardı eskiden. Kurumların inisiyatifi elinden alınarak tek bir kişiye bağlandı. Öyle bir işleyişin yürümediğini vatandaşlarımız da görüyor. Merkez Bankası’nın kararlarına dahil müdahale ediyor. Mustafa Kemal Atatürk meclisi kurduktan sonra kurtuluş savaşını meclisin denetiminde yapmış. Başkomutanlık mertebesi 3 ayda bir yenileniyordu. Bizim sistemimiz birbirimizi denetleme sistemi. Ama bu ülkede denetim diye bir şey kalmadı. Yap işlet devret sistemi uyguluyorlar. Bayraklı Şehir Hastanesi yapılıyor. Meclisteki vekil arkadaşlarımız ne kadara yapıldığını soruyorlar. Ticari sır cevabı geliyor. Devletin ticari sırrı olur mu? Biz belediye olarak ihale bedelini yazıyoruz ve bunun hesabını vereceğiz. Sayıştayın çalışmayı bir sistem var. Biz devletin denetim mekanizmasını da değiştireceğiz. Kurulacak denetim komisyonu başkanlığına da ana muhalefet partisinden birini istiyoruz. Devlet denetlensin. Denetlenmediğinde durum bu vaziyete geliyor. Ama halkımız sandığa giderek demokratik bir şekilde bunların karşılığını verecektir” ifadelerini kullandı. 

“BU SEFER DEMOKRASİ KAZANACAK” 

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın, yayınladığı bildiriyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesine de değinen Başkan Batur, destek verenlere ‘desteklemeyin’ demeyeceklerini belirterek, “Biz 85 milyondan oy istemek için yola çıktık” dedi. 

Süleyman Soylu’nun ‘14 Mayıs seçimi siyasi darbedir’ sözlerini eleştiren Başkan Batur, “14 Mayıs kararını alan Tayyip Erdoğan. Bu tarih için sandık kurulacak. Sandıkta onlar kazanınca demokrasi, karşı bir halk iradesi çıkarsa darbe mi oluyor? Bu sefer demokrasi kazanacak. Sandıklara sahip çıkacağız. Kemal Bey, halkımıza ‘Sana söz’ diyor, biz de Kemal Bey’e Millet İttifakı’na ve halkımıza şunu söylüyoruz: kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız” diye konuştu.