GÜNDEM Haber Girişi : 07 Eylül 2022 23:30

9 Eylül Tarkan Konseri sahnesi yıkıldı

9 Eylül Tarkan Konseri sahnesi yıkıldı
9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nun 100.Yılı Özel Konseri için kente gelecek olan TARKAN'ın çıkacağı sahne çöktü. Üzgün olduğunu duyuran Başkan Soyer açıklamasına göre ölü ve yaralı yok.

 

İzmir'in kurtuluşunun 100.Yılı etkinliklerinin TARKAN Konseri bölümünün gerçekleştirieleceği Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda, konser için hazırlnmakta olan sahne, saat 23:02 sıralarında yıkıldı.

 

 

Sahne kurulumu için prodüksiyon işçilerinin çalışmalarını sürdürdüğü ve çevresinde oturan İzmirli yurttaşların olduğu sırada çöktüğü belirtilen sahnenin, nasıl bu duruma geldiği henüz öğrenilemedi.

 

 

Konserin yapılmasını engellemeye yönelik bir sabotaj olup olmadığı; nu yönde Emniyet araştırması yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor. 

 

 

 

Sahne hazırlığı sırasında iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı açısından nasıl bir yönerge uygulandığı, 'yüksekte çalışma standardına uyulup uyulmadığı' ise bilinmiyor.

 

 

AKS Kurtarma personeli 'kurtarma' teçhizatı ve 112 Acil Servis ekipleri ambulanslar ile meydanda hazır bekletiliyordu.

 

 

 

TUNÇ SOYER:  ÜZGÜNÜZ

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23:55'te sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

 

 

"Tarkan'ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapacağız."

 

Başkan Soyer, sabahki basın bülteninde kamuoyuna konser ile ilgili şu bilgiyi vermişti: 

 

 

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK TEKNOLOJİSİ İLE KURTULUŞ GÜNÜ

 

Saatler 20.30’u gösterdiğinde Türkiye’de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne şovlarından biri geri sayım başlayacak.

 

 

DJ Ersin’in alandakileri coşturacak performansının ardından  Gündoğdu Meydanı'nda, 180 dansçının katılımıyla  artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırılacağı interaktif teatral şov sahnelenecek.

 

 

Toplam 1300 metrekare led ekranın kullanılacağı şov, bu bakımdan Türkiye tarihinde yapılan en büyük  prodüksiyon olacak.

 

 

Bu etkinliğin ardından megastar Tarkan da yine Kordonboyu'nda konser vererek müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.